Cazin: Evidentirana dva drska ponašanja i fizička obračuna, te požar na krovu kuće

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 2 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 100,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je dvije intervencije, u oba slučaja riječ je o remećenju javnog reda i mira. 

U osnovnoj školi u Liskovcu došlo je do drskog ponašanja i fizičkog obračuna između dva lica, a isti slučaj dogodio se i na Ostrošcu, također između dva lica.

Cazinski vatrogasci imali su jednu intervenciju u naselju Kolište, gdje je došlo do požara na krovu kuće.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 46 pacijenata, dok sanitet nije korišten.

Vodosnabdjevanje na području Cazina je redovno, bez prekida.  

Kada je u pitanju elektrosnabdijevanje, zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije na području PJD Cazin dana 14.03.2019. godine  prema slijedećem rasporedu:

10:00-15:00 Johovica, Lipa, Šturlić.

Iz BIHAMK-a javljaju da na širem području Bugojna, Makljena, Livna, Kupresa, Tomislavgrada, Glamoča, Bosanskog Grahova, kao i na području graničnih prelaza Zupci i Klobuk pada slabiji snijeg, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. U tim područjima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme. U ostalim predjelima naše zemlje kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, dok je mjestimična poledica moguća na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima. Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Na magistralnim putevima M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-17 Nemila-Zenica (kroz tunel Vranduk), vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Topic