Dva krivična djela i tri saobraćajne nezgode evidentirala je velikokladuška Policijska stanica

sa

 Na području velikokladuške općine isporuka električne energije je stabilna. Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavijestila je građane da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema sljedećem rasporedu:

  • od 09:30 do 16:00 sati trafopodručja: Vodovod Jabukovac, Crvarevac 1, Čaglica 1 i 2, Ponjevići i Tunjevac,
  • od 09:30 do 10:00 sati trafopodručje: Farma Crvarevac 3, Zborište 2, Vodovod Zborište, Stabandža 2, Stabandža, Zborište 3, Zborište 4, Gradina 2, Zborište 1, Čoragići, Crvarevac 2 i Mašinovići.

 Dva krivična djela i tri saobraćajne nezgode evidentirala je velikokladuška Policijska stanica. U jednoj nezgodi, jedno lice je zadobilo lakše tjelesne povrede.

 U prethodna 24 sata Vatrogasna jedinica Velika Kladuša nije intervenisala, saznajemo od dežurnog vatrogasca Grahovića.

 43 pacijenta zatražilo je pomoć Hitne službe Doma zdravlja.  Na dalje liječenje upućena su dva pacijenta. Dežurni doktori bili su Ajla Husić i Arnela Čokić.

 Po planu se ovog jutra odvijaju isporuka pitke vode i odvoz smeća i održavanje gradske čistoće.

 Danas će u povodu 25.novembra – Dana državnosti BiH u Općinskoj vijećnici s početkom u 12:00h biti održan prigodan historijski sat, a nakon toga biće položeni vijenci na spomen obilježjima iz Drugog svjetskog rata.

 Kako izvještava BIHAMK, na putevima u našoj zemlji saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone zemlje ili kamenja. Slabija magla smanjuje vidljivost na širem području Viteza, Kladnja, kao i pojedinim dijelovima uz riječne tokove. Zbog niske temperature moguća je poledica u višim predjelima. Apelujemo na vozače da na svim dionicama voze maksimalno oprezno i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko), zbog izvođenja neophodnih radova danas se obustavlja saobraćaj u terminima od 13 do 14 sati i od 16 do 17 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U Hercegovini pretežno sunčano. U ranim jutarnjim satima u nizinama istočne i jugoistočne Bosne je moguća slaba kiša, a u višim područjima susnježica ili slab snijeg. Dnevna temperatura od 5 do 11, na jugu do 15 °C.

 Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti. U prijepodnevnim satima, osjet hladnoće, usljed većeg sadržaja vlage u zraku, biće izraženiji, stoga je poželjno posvetiti pažnju odijevanju, te reducirati boravak na otvorenom. U Hercegovini sunčanije, pri tome i svježije nego je uobičajeno. Kao rezultat stabilizacije vremena, opća slika dodatno će se, širom zemlje, popraviti u drugom dijelu dana. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se postepeno umanjiti.