Dva lepa groma !

Home

Dva lepa groma !


Milorad Dodik spreman je na sve da zadrži komad kolača vlasti koji mu po sili zakona pripada. Ali da je spreman spiskati hiljade nesumnjivo budžetskih para na igrokaz u kojem su glavom i bradom, a neki i dekolteom učestvovali Dodikovi jurišnici i jurišnice, Ceca i političko-ideološka glava Srbije, bez imalo dileme zaslužuje posebno i ograđeno mjesto u antologijama političke gluposti !

Piše : Faruk Ajdinović

„Sećaš li se lepi grome moj“, zapjeva srbijanska folk diva sa više krivičnih prijava među kojima i ona za pomaganje „Zemunskog klana“ u atentatu na Zorana Đinđića, ali i one za višemilionski kriminal u fudbalskim transferima, te u konačnici supruga ratnog zločinca i profitera Željka Ražnatović Arkana, a Trg Krajine okupiran SNSD-ovim predizbornim mitingom i Dodikovim sljedbenicima odgovori da se itekako dobro sjeća i da je nekad i tlo pod njima pucalo. U to se iza ocvale srbijanske folkerke ukaza i njegova kriminaliziranost Milorad Dodik praćen cijelom ergelom svoje političko-privredne mafije koja se priključi ovoj paradi. Dušanka Majkić, taj nepresušni izvor moje inspiracije, izgubi se u pokušajima da dokuči šta je to ritam, a državni premijer nesposobni i dosadni Nikola Špirić plesnim pokretima naslova : „brisači“ zavintla okupljenoj masi da malo glasnije podrži Cecu i njene gromove. Kao da ni ekipa okupljena na pozornici nije bila dovoljna eto ti srbijanskog ministra vanjskih poslova u ostavci i drskog nacionaliste kojem je Tadić na silu obukao odjelce panevropskog diplomate, Vuka Jeremića, pa i on svoj nejaki glasić doda Dodikovim i zajedno zapjevaše Cecine gromove.

Dakle, preizborni skup SNSD-a vrhunac je bljutavog populističkog političkog marketinga za koji su Dodikovi revni parlamentaci utjelovljeni u kojekakve skorjeviće iz državne kase izmuzli hiljade i hiljade maraka. I nisu samo zato izmuzli toliko pare. Valjalo je podmiriti i troškove „demokratizacije društva“ i nekih sredina koje su u 100 % odazivu pohrlile na glasačka mjesta i svoje glasove poklonile upravo kandidatu SNSD-a za člana Predsjedništva, Nebojši Radmanoviću- Trebalo je iskeširati pokoju markicu i „zbunjenim“ biračima da se sasvim slučajno na listiću sa tri imena prevare pa prvo zaokruže kandidata opozicije Mladena Ivanića, a onda listić, eto sasvim slučajno, učine nevažećim.  I isplatilo se ! Zahvaljujući gotovo plebiscitarnoj podršci Dodiku i njegovoj rušilačkoj hordi, i blizu 50 000 nevažećih glasačkih listića uspješe  dobiti „povjerenje“ naroda. No poruka ovog skupa pored krika opasno kompromitovane vlade Republike Srpske puno je složenija, a prava osoba koja bi nam trebala istu objasniti je svakako srbijanski politički bakcil, Boris Tadić. Da, da, isti onaj Tadić koji obiđe Srebrenicu, pa se zgrozi nad onima koji negiraju genocid, pa onda svrati do svog druga Milorada i poruči da će ga podržati naizborima.

Još gori od Tadića i njegovog „malog od kužine“, Vuka Jeremića, svakako je prvi hrvatski stožernik, Dragan Čović. Ovaj politički fosil i agresivni kleronacionalista očigledno ne zna podnijeti poraz na pravi način, pa je udaren u glavu porazom svoje inačice Jeremića, Borjane Krišto, počeo sve otvorenije da prijeti državnim udarima, trećim entitetima i svačim nečim.  Stožernik i stolnik Čović tako je žestoko uvrijeđen činjenicom da je „hrvatima nametnut član predsjedništva“, da je vjerovatno zaboravio obnavljanje sporazuma Cvetković – Maček, i Milošević – Tuđman, koji on i Dodik slavodobitno potpisaše pred izbore. Čudno da je jugosloven Dragan zaboravio to da se i u Republici Srpskoj hrvatima nameće potpredsjednik Republike Srpske, da hrvati u Dodikovoj para-republici ne mogu birati člana predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, da iz Posavine godišnje nestane 5.000 hrvata. Sve zaboravlja, ali želju da politički mrcvari Bosnu i Hercegovinu nikako ne može zaboraviti. Pa čudan je onda Dodikov gest da na Cecinu žurku ne pozove i svog velikog jarana Čovića, pa da zajedno zapjevaju onu o gromovima, kad su već toliko bezobrazno narcisoidni.

Izbori su iza nas, a njihovi rezultati su jasni i sa političke i sa matematičke strane. Milorad Dodik zajedno sa svojim bespolcima, bivšim robijašima, šlager pjevačima i ginekolozima imat će neprikosnovenu vlast u Republici Srpskoj, a u tome bi im svesrednu podršku trebao dati i Karadžićev politički projekat i pravna naslijednica Hitlerove Nacional-socijalističke radničke parije, SDS.  O njihovim političkim podvizima još ćemo slušati, ali onakvog festivala nacional-kleptomanske gerijatrije kao što je bio centralni predizborni skup SNSD-a zaista ćemo čekati još dugo, dugp vremena. A što se tiče političkog braka stolnog hrvata Čovića i dejtoniste od rođenja, Dodika, nema sumnje da će dati sve od sebe na rušenju i uništavanju Bosne i Hercegovine, te opstrukciji iste. Zaboravljaju dakako i jedan i drugi da je politika, pristojnim rječnikom rečeno, prostitutka i to sa sifilisom, pa ne treba odbaciti mogućnost da ga dobije i jedan od ovih političkih „partnera“.  Opasno je to s obzirom da je svima poznata ona : „Ko sa vragom tikve sadi od glavu mu se razbijaju“.

Objavio: Pet, 02/12/2011 - 16:19

Facebook komentari

Back to top