Dva slučaja narušavanja javnog reda i mira u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Vijeće ministara BiH je na vanrednoj sjednici proglasilo 5. maj danom žalosti u BiH zbog smrtonosne pucnjave koja se dogodila u školi u Beogradu. Zastave na institucijama BiH će tim povodom biti spuštene na pola koplja, a televizijski i radijski sadržaj, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za taj dan potrebno je prilagoditi Danu žalosti. I u programu Radija Velika Kladuša danas emitujemo samo sadržaje informativnog karaktera.

Zdravstvenu pomoć u Hitnoj službi DZ Velika Kladuša u proteklom periodu potražilo je 49 pacijenata. Dežurni doktori bili su Arnela Čokić i Abdullah Fazlić.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira. Saobraćajnih nezgoda i krivičnih djela nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci nisu imali intervencija.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavijestila je građane da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije i to od 10:00 do 12:00 sati za trafopodručje Johovica 2.

Kako jutros informišu iz VIK-a, bez problema u isporuci pitke vode.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, na jugu zemlje do 26°C.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika će se umanjiti. Preporučljivo je slojevito se odjenuti. Kod osjetljivih osoba moguće su umjerene poteškoće u drugom dijelu dana, pretežno zbog viših temperatura zraka i mjestimično izraženijeg osjeta sparine.

Danas se obilježava Međunarodni dan primalja/babica, jedne od najljepših profesija u zdravstvu. Primalje ili babice su prve osobe koje beba vidi kada dođe na ovaj svijet. Svim akušerskim sestrama – primaljama/babicama, čestitamo njihov dan!