Dvije intervencije policije u protekla 24 sata na području Grada Cazina

Cazin

U protekla 24 sata na području Grada Cazin 

Izvještaj policijske stanice Cazin:

  • Intervencija: Ukupno su zabilježene dvije intervencije.
  • Prva intervencija - narušavanje javnog reda i mira, 09:45, drsko ponašanje, vika, galama od strane jednog lica prema drugom u mjestu Ostrožac, 
  • Druga intervencija - odnosila se na saobraćajnu nezgodu koja se dogodila u 22:45 u ul. Cazinskih brigade, učestvovala su dva mortorna vozila, pri čemu je nastala manja materijalna šteta, bez povrijeđenih lica.

Izvještaj Profesionalne vatrogasne jedinice Cazin:

  • Nisu zabilježene intervencije vatrogasne jedinice u proteklom periodu.

Pregleda i povreda:

  • U toku 24 sata zabilježeno je ukupno 78 pregleda, od kojih su 4 osobe prevezene sanitetom.

Obavijesti za potrošače:

  • Vodosnabdijevanje uredno
  • Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać, PJD Cazin obaviještava kupce da nema planskih radova na elektroenergetskim objektima na području grada Cazin i da je snabdijevanje električnom energijom uredno. 
  • Odvoženje komunalnog otpada odvija se po redovnom rasporedu.
  • Stanje na cestama:

    Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Savu i Bosnu, kao i na putu Konjic-Jabanica, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja. 

    Zbog redovnog servisiranja tunela Vis, 25.Novembar i Grab na autocesti A-1 od 08 sati zatvara se smjer Lepenica-Tarčin, a vozila do završetka radova saobraćaju dvosmjerno, suprotnom stranom autoceste. 

    Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu. U toku su sanacioni radovi na magistralnom putu M-17 Nemila-Lašva, zbog čega vozila svakog dana osim nedjelje od 07 do 17 sati saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

    Radovi su aktuelni i na magistralnim putevima: Tarčin-Konjic (na dvije lokacije), Jablanica-Potoci (Donja Jablanica), Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Kraševo), Srbljani-Bosanska Krupa, Dobro Polje-Miljevina, Čevljanovići-Nišići i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. 

    Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

     Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika).

     Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.