Dvije saobraćajke u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Dva krivična djela i dvije saobraćajne nezgode evidentirala je velikokladuška Policijska stanica. U nezgodama nije bilo povrijeđenih lica.

Vatrogasna jedinica Velika Kladuša bilježi mirna 24 sata, saznajemo od dežurnog vatrogasca Subašića.

Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša za pomoć su se obratila 42 pacijenta. Dežurne doktorice su bile Ajla Husić i Amra Zulić. U Kantonalnu bolnicu Bihać nije bilo upućivanja.

Na području naše općine isporuka električne energije je stabilna.

Vodonapajanje se odvija normalnim tokom, kao i odvoz smeća i održavanje gradske čistoće.

Žrijeb parova za Novogodišnji turnir „Velika Kladuša 2022“ bit će održan danas u Gradskoj sportskoj dvorani s početkom u 14:00h. Obavezno je prisustvo predstavnika ekipa.

Kako izvještava BIHAMK, zbog snijega koji je sinoć padao, saobraća se otežano i usporeno u zapadnim krajevima. Izdvajamo dionice Ripač-Vrtoče-Bosanski Petrovac i Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar-Resanovci. Preko planinskih prevoja skrećemo pažnju i na moguću poledicu. Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama. Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko), zbog izvođenja neophodnih radova za danas je najavljena obustava saobraćaja od 13 do 14 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u nizinama se očekuje slaba kiša ili rosulja, a u višim područjima slab snijeg. Temperatura zraka većinom između 1 i 7°C, na jugu zemlje od 7 do 13°C.

Nastavlja se period lošijih biometeoroloških prilika. Uz tmurno vrijeme praćeno padavinama, mada bez naročitih temperaturnih oscilacija, kod meteoropata su, prije podne, moguće nešto jače tegobe, pretežno u vidu glavobolje, nervoze i dekoncentracije. Hronični bolesnici trebali bi reducirati kretanje i ne pretjerivati sa aktivnostima, naročito astmatičari i osobe sa ishemijskim bolestima.

Odlukom Generalne skupštine Ujedinjenih naroda iz 1948. godine, 2. decembar se u cijelom svijetu obilježava kao Međunarodni dan ukidanja ropstva. Fokus ovog dana je na iskorjenjivanju savremenih oblika ropstva poput trgovine ljudima, seksualnog iskorištavanja, najgorih oblika dječijeg rada, prisilnog braka, kao i prisilnog regrutovanja djece za korištenje u oružanim sukobima.