Dvije saobraćajne nesreće, narušavanje javnog reda i mira grada Cazina

Cazin
Pročitajte novosti grada Cazina

Izvještaj Policijske stanice grada Cazina:

- Krivičnih djela nije bilo.

- Narušavanje javnog reda i mira:

  -Ulica 25, uznemiravanje, vrijeđanje putem društvenih mreža jedno lice prema drugom

  -Naselje Osredak, remećenje javnog reda i mira, upotreba vatrenog oružija na javnom mjestu.

-Saobraćajne nezgode:

 -Naselje Japića brdo, učestvovala 2 m/v, manja materijalna šteta, jedno lice zadobilo lakše tjelesne povjede.

 - Mjesto Crnaja, saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo jedna poljoprivredna mašina i jedno motorno vozilo, dvije osobe zadobile teže tjelesne povrede.

 

Vatrogasna jedinica grada Cazin je imala mirnu noć, bez intervencija.

Hitna služba Doma zdravlja pregledalo je 67 osoba, dok je sanitet korišten 3 puta.

Vodosnabdjevanje:

Prema obavještenju na službenoj stranici JP “Vodovd” Cazin, zbog nastavka radova na izmještanju glavnog cjevovoda na potezu Ćoralići - Begove Kafane, će doći do prekida vodosnadbijevanja za područja: MZ Krivaja, MZ Liskovac, dio MZ Skokovi, dio Kapića i dio Ćoralića.

Prekid u isporuci vode je planiran za četvrtak (26.05.2022.godine).

Ponovno uspostavljanje normalnog vodosnabdjevanja očekujemo u petak, 27.05.2022. godine.

Ukoliko se ukaže potreba za dostavljanjem pitke vode cisternom, molimo korisnike da se obrate predsjedniku MZ koji će kontaktirati preduzeće.

Molimo naše korisnike za strpljenje, te se zahvaljujemo na razumijevanju

Elektrosnabdjevanje:

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije prema slijedećem rasporedu:

Danas 26.05.2022.godine u periodu od 08:30-14:00 sati - Hadžin Potok

I u periodu od 10:00-16:15 sati - Tržačka Raštela, Pjanići, Rujnica, Tr. Raštela,Tržac, Tržačka Platnica, Urga, Ćehići , Crnaja.

Dana 27.05.2022.godine u periodu od 08:00-16:00 satiPodgredina – Vilenjača - HadžićiKrivajski Puškari - Donja Barska - Kovačevići – Nuhanovići

Dana 28.05.2022.godine u periodu od 07:30-13:00 sati - 101.mukb, 503. Slavne Brigade - 505. Viteške Brigade - Alagića Ograde - Cazinskih Brigada - Patriotske Lige Bih

Dana 28.05.2022.godine u periodu od 08:00-16:00 satiPodgredina- Vilenjača

U period od 13:00-17:00 sati sljedeća naselja - 517. Oslobodilačke Brigade - Cazinskih Brigada , Indire Pjanić, Muslimanskih Brigada, Vasilja Božića

 

Odvoženje komunalnog otpada odvija se po redu odvoženja.

Stanje na cestama:

Zbog izvođenja neophodnih radova na autoputu A-1 za saobraćaj su zatvorene preticajne trake od naplatnog mjesta Sarajevo sjever do petlje Sarajevo sjever i obratno (u dužini od 400m).

Na magistralnom putu Banja Luka-Prijedor (dionica Ivanjska-Lamovita), zbog radova na asfaltiranju saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Bistrice

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela. Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Ripač-Dubovsko.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.