Dvije saobraćajne nezgode i jedno narušavanje javnog reda i mira

v
Miran period je iza kladuških vatrogasaca

 

Dvije saobraćajne nezgode i jedno narušavanje javnog reda i mira evidentirali su u protekla 24h službenici PS Velika Kladuša.

Miran period je iza kladuških vatrogasaca, koji, prema riječima dežurnog Okanovića, nisu imali intervencija.

U Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu zdravstvenu pomoć zatražio je 41. pacijent. Dr. Mustafa Hodžić  i dr. Ahmed Riyad Dash uputili su pet pacijenata na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu.

Prema informacijama iz Poslovnice Elektrodistribucije Velika Kladuša, elektronapajanje je stabilno.

Subotu, 15. julski dan mnogi su s nestrpljenjem čekali jer tada počinje još jedno Kladuško ljeto. Otvor manifestacije počinje u 21:00h na Trgu mladih, a priliku da prvi stupi na scenu „Kladuškog ljeta 2023“ imaće Haris Džananović.

Danas u periodu od 09,00 do 12,00 sati biće održana treća ovogodišnja AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI u organizaciji Crvenog križa Općine Velika Kladuša. I ovog puta akcija će se provoditi u prostorijama Crvenog križa općine Velika Kladuša u ulici Maršala Tita, iza zgrade Suda. Pridružite se porodici najhumanijih.

Savez za sport i rekreaciju invalidnih lica Velika Kladuša danas je domaćin kantonalnog takmičenja u ribolovu. Takmičenje će se održati na jezeru Retencija sa početkom u 09.00h.

Udruženje „Mali kreativci“ organizira „Dječiji susret mašte i kreativnosti“ prvi susret ovakvog tipa ispred našeg udruženja. Ovaj susret je prvenstveno namjenjen za školarce (do 8. razreda) i program je ponajviše koncipiran za njih. Susret je planiran danas s početkom u 10:00h za predškolarce i 12:00h za školarce u prostorijama udruženja „Mali kreativci“. Udruženje „Mali kreativci“ se nalazi na Mekotama – Ulica 9. maja br. 9.

III PPT danas organizira Kolačijadu a svrha je prikupljanje novca za odlazak na maturalnu ekskurziju. Kolačijada će biti održana ispred Gradske džamije sa početkom u 19.00h.

U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 38°C.

Jutarnji sati će biti ugodniji od nastavka dana, kada će se pod uticajem vrućeg i sparnog vremena, kod hroničnih bolesnika i meteoropata javiti tegobe poput malaksalosti, promjene raspoloženja, glavobolje. Neophodno je prikladno se odjenuti, izbjegavati duže zadržavanje na suncu, konzumirati dovoljno tečnosti, laganiju hranu, te se pridržavati preporuka nadležnih službi. Nedostatak svježine u noćnim satima, izraženije na jugu zemlje, također bi mogao dodatno kvariti opštu sliku.

Stanje na cestama

S obzirom da je prvi dan očekuje se pojačan promet vozila. Zbog visokih dnevnih temperatura molimo vozače da na putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima, te da tokom dužih putovanja prave češće pauze. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.Danas se održava 3.Bosanskokrupska Una regata zbog čega će od 09:30 sati doći do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-14 Bosanska Krupa-Srbljani. Vozila će biti preusmjerena na regionalni put Bosanska Krupa-Cazin-Bihać. Zbog radova na dionici Bihać-Kamenica (skretanje za poslovnu zonu) saobraćaj se obustavlja od 07 do 17 sati. Alternativni pravac je: Bihać-Vrkašić-Kamenica-Izačić.S obzirom da su brojne dionice sa aktuelnim radovima preporučujemo vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

Za vrijeme trajanja manifestacije „Kladuško ljeto 2023“ koja počinje danas dolazi do izmjene u režimu saobraćaja u centru grada od 15. jula do 04. augusta od 19:00 do 01:00h i 5. augusta 2023. godine od 17:00 do 02:00h a prema sljedećem rasporedu:

Trg mladih – ulica Ibrahima Mržljaka do kružnog toka i skretanja prema ulici Sulejmana Topića

Trg mladih – ulica Maršala Tita do skretanja u ulicu Nurije Pozderca (kod Caffe bara Lacoste)

Trg mladih – ulica Hamdije Pozderca do skretanja prema ulici Cazinska (kod zgrade Općine Velika Kladuša)

Trg mladih – ulica Milana Pilipovića do križanja ulica Junuza Duranovića Juke i Nurije Pozderca.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.