Dvije saobraćajne nezgode u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je pomoć za 49 pacijenata. Dežurne doktorice bile su Amra Zulić i Ajla Husić. Na dalje liječenje u KB Bihać nije bilo upućivanja.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode u kojima su dvije osobe zadobile povrede. Jedno lice je lakše, a drugo teže povrijeđeno. Krivičnih djela nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

Kako informišu iz ViK-a, ovog jutra bez problema u isporuci pitke vode.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

od 08:30 do 11:00h trafopodručja Grahovo, Dolovi, Jankovac, Bazen, Kladuša Dom, 2B, Marjanovac 1 i 2, Mala Kladuša, Šumatac 1, 2 i 3, Farma Šumatac, Dizdari, Vodovod Šumatac, GSM Šabići, Purići, Mravača, Vejinac 1, 2 i 3, RP Todorovo, Mrcelji 1 i 2 i Čelinja.

Prema prikupljenim podacima, jutros se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, bez vanrednih ograničenja. Ovakvo vrijeme pogoduje odronima kamenja na kolovoz, pa vozačima iz BIHAMK-a savjetuju da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putevima. Držite odstojanje između vozila i ne zaboravite vezati sigurnosni pojas. Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče bez dužih zadržavanja.

Svjetski dan hemofilije obilježava se svake godine 17. aprila u znak sjećanja na rođendan Franka Schnabela, osnivača Svjetske federacije hemofilije. Hemofilija je rijetka bolest karakterizirana smanjenom sposobnošću zgrušavanja krvi. U većini slučajeva radi se o nasljednoj bolesti od koje najčešće obolijevaju muške osobe.

26. je dan mjeseca Ramazana. Vrijeme iftara za područje Velike Kladuše je u 19:51h.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina, a na planinama susnježica i slab snijeg. Intenzivnije padavine očekuju se u centralnim, sjevernim i zapadnim područjima Bosne. Dnevna temperatura od 8 do 14, na jugu do 17 stepeni.

Tmurno vrijeme, uz padavine i zahlađenje, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, nervoze, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, u noći problemi sa snom. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti i većim dijelom dana posvetiti pažnju odijevanju. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.