Edukativno predavanje za proizvođače i prerađivače mlijeka

sadf

JKUP „Komunalije“ doo Velika Kladuša u suradnji sa svojim poljoprivrednim apotekama i jednim od najvećih proizvođača stočne hrane u BiH – Savić SV – Company danas je organiziralo stručno predavanje za poljoprivredne proizvođače koji se bave proizvodnjom i preradom mlijeka. Predavanje na temu ,,Kako kroz domaću hranu i naše premikse obezbijediti što veći i bolji kvalitet mlijeka, te kako spriječiti mnogobrojne negativne pojave prilikom proizvodnje mlijeka“ održano je u maloj sali Gradske sportske dvorane u Velikoj Kladuši u prisustvu većeg broja poljoprivrednih proizvođača.

Velikokladuški poljoprivredni proizvođači su imali priliku saznati na koji način kroz pravilnu ishranu grla postići kvalitet i kvantitet proizvedenog mlijeka. Predavanje je imalo za cilj i pomoći poljoprivrednicima da povećaju dodatnu vrijednost mliječnih proizvoda, smanje troškove proizvodnje i spriječe mnogobrojne negativne pojave prilikom proizvodnje mlijeka.

Željo Arapović, tehnolog-nutricionista u preduzeću  Savić SV – Company je ovom prilikom prezentirao i asortiman proizvoda koje nudi ova firma uz naglasak da je firma prepoznatljiva u regionu po proizvodnji premiksa.

Proizvodi iz asortimana preduzeća Savić SV – Company mogu se nabaviti u poljoprivrednim apotekama koje djeluju pri Komunalijama, a iz ovog preduzeća najavljuju i tokom narednog perioda različita predavanja za poljoprivrednike.