Elektrodistribucija "Bihać": Najavljen prekid električne energije u više trafopodručja

d

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša pružila je zdravstvenu zaštitu za 55 pacijenata. Dežurne doktorice bile su Samra Alibegić i Ajla Husić koje su na dalje liječenje u KB Bihać uputile jednog pacijenta.

Službenici Policijske stanice u protekla 24h evidentirali su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira. Zabilježene su i dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih, dok krivičnih djela nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

  • od 09:00 do 11:00h trafopodručje: Tuk 3.
  • od 10:30 do 12:30h trafopodručja: Rizvići, Drmeljevo 1, Drmeljevo 2, Hresna, Ponikve 2, Vapnara, Ponikve 3, Ponikve 1 i Ponikve 4.
  • od 12:00 do 14:30h trafopodručja: TPA.
  • od 14:00 do 16:00h trafopodručja: Križ 1, Križ 2, Trnovi 3, Trnovi 5, Trnovi 2 i Trnovi 4.

JKUP „Komunalije“ danas počinje sa akcijom prikupljanja krupnog otpada. Krupni otpad danas se odvozi na sljedećim relacijama: ulice lijevo i desno od ulice Ibrahima Mržljaka, od Robne kuće do granice, ulica Đure Pucara Starog sa svim sporednim ulicama, Kulište, Prvog maja, prof. Josipa Baća, Tuk, Nepeke, Križ, Trnovi, Šiljkovača, Šmrekovac, Dabravine, Trn, Begluk, kao i ulica Ive Marinkovića sa sporednim ulicama.

Kulturno – umjetničko društvo “Tono Hrovat i Udruženje “Tono Hrovat” Velika Kladuša organiziraju Kolačijadu koja će se održati danas ispred Robne kuće u Velikoj Kladuši sa početkom u 10.00h. Sav prihod će se iskoristiti za odlazak članova ovog Društva na Međunarodni festival folklora u Bugarskoj u julu ove godine.

– 22. aprila obilježava se Dan planeta Zemlje (eng. Earth Day) čime se već po 54. put slavi rođenje modernog ekološkog pokreta. Službena tema ovogodišnjeg obilježavanja Dana planeta Zemlje je „Planet protiv plastike“.

– Jutros se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća po vlažnom ili suhom kolovozu, bez dužih zastoja. U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove iz BIHAMK-a upozoravaju na smanjenju vidljivost, zbog magle. Početak je nove radne sedmice, pa očekuju pojačanu frekvenciju vozila, posebno u većim gradskim zonama. Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno, a mole i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise. Na graničnim prelazim promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

– Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima rijetko malo kiše može pasti u zapadnim, sjeverozapadnim i centralnim područjima Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C.

– Uz djelimičnu stabilizaciju vremena i nešto povoljnije biometeorološke prilike većina populacije će, sa odmicanjem dana, biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba trebale bi se umanjiti. Nakon hladnog jutra, danju će blago otopliti i biće ipak malo ugodnije. U dijelu sjeverne Bosne opća slika će prije podne biti lošija u odnosu na ostatak zemlje, pretežno zbog slabijih padavina. Poželjno je biti oprezniji, ne izlagati se pretjeranim aktivnostima i posvetiti pažnju primjerenom odijevanju.