Erdogan: Turska se samo Bogu klanja

Home

Erdogan: Turska se samo Bogu klanja


Predsjednik Turske i lider vladajuće Stranke pravde i razvoja (AKP) Recep Tayyip Erdogan obratio se učesnicima proširenog regionalnog ogranka te stranke u Antaliji i poručio kako je Turska spremna ostvariti svoje planove razvoja i prosperiteta, ali da je za to potrebno da svi u stranci više rade i ostvare ključnu pobjedu na izborima 2019. godine.

„Da bi država bila jaka u svim sektorima, moramo više raditi. Uvjeren sam da ćemo na narednim izborima ostvariti najveću pobjedu. Prošlo je vrijeme izbornih pobjeda sa 30 ili 40 posto osvojenih glasova. Sada osvajamo više od polovice glasova“, poručio je on.

Erdogan je također poručio kako niko nema pravo da AKP uvlači u stagnaciju u vremenu kada se stvari brzo dešavaju u Turskoj i cijelom svijetu.

„Svi naši rukovodioci, koji s novim projektima, energijom i voljom stalno proširuju ciljeve, naravno da će i dalje nastaviti svoj rad, ali naša je odgovornost da odstranimo one koji su prestali nositi partiju i pokušavaju se popeti na njena leđa“, poručio je prvi čovjek Turske.

Razvoj i ugled

On je također rekao kako u AKP-u nema mjesta ni za one koji imaju neke veze sa pokretom Fethullaha Gulena, a koji se tereti da je prošle godine pokušala izvesti vojni udar u kojem je ubijeno najmanje 250 osoba.

Ukazujući na uspjehe koje je AKP ostvario u protekloj deceniji i pol, Erdogan je najavio kako će Turska nastaviti svoj put progresa, a uporedo se riješiti svih terorističkih prijetnji i nedobronamjernih i izdajničkih elemenata.

„Mi u Turskoj se klanjamo samo Bogu u molitvi i nikada nikome drugom. Razvoj i ugled i dalje ćemo stjecati marljivim i predanim radom i služenjem narodu“, poručio je Erdogan.

Izvor: Agencije

Topic
Objavio: Pon, 14/08/2017 - 08:52

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top