Evidentirana dva slučaja narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode

H
Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 68 pacijenta

 

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica.

Kladuški vatrogasci nisu imali intervencija, rekao nam je dežurni Kapić.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 68 pacijenta, od kojih je petero upućeno na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Aida Dedić, Ahmed Ryad Dash i Abdullah Fazlić.

Uredno je elektronapajanje na području kladuške općine.

U sklopu „Kladuškog ljeta 2023“ danas velike međunarodne konjičke trke. Trke će se održati na hipodromu Drmaljevo, a program počinje u 14h. U trkama učestvuje 35 grla iz zemlje i regiona, a na programu je 5 trka. Glavna trka je „Trka grada Velika Kladuša“, čiji je sponzor Općine Velika Kladuša. Ukupni nagradni fond je 40.000 KM. Osim uzbudljivih trka posjetitelje očekuje bogat zabavni program, kao i gastro ponuda.

„Kladuško ljeto 2023“ u naš grad večeras donosi i koncert Rade Lackovića. Koncert će se održati na Trgu mladih od 21:00h.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, većinom zapadnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33°C.

Biometeorološke prilike djelimično će se pogoršati u odnosu na proteklih par dana, ponajviše zbog dodatnog porasta temperatura zraka. Tokom prijepodneva svježije i ugodnije, u drugom dijelu dana preporučljivo je ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će biti vruće. Uz visoke vrijednosti UV indeksa, hronični bolesnici i meteoropate trebali bi umanjiti boravak na otvorenom, te izbjegavati duže izlaganje suncu. Nadolazeća promjena vremena također će opštu sliku činiti lošijom, izraženije na sjeveru i sjeverozapadu zemlje.

Stanje na putevima

U BiH se saobraća po suhom kolovozu. Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Vozače teretnih vozila napominjemo da kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila nakratko se isključe i tako omoguće nesmetan putnički saobraćaj. Duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Velika Kladuša, Izačić i Bosanska Gradiška, a na graničnim prelazima Donja Gradina i Bosanski Brod na ulazu u našu zemlju. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila povremeno je pojačan, a zadržavanja se za sada kreću od 10 do 30 minuta.

Za vrijeme trajanja manifestacije „Kladuško ljeto 2023“  dolazi do izmjene u režimu saobraćaja u centru grada od 15. jula do 04. augusta od 19:00 do 01:00h i 5. augusta 2023. godine od 17:00 do 02:00h a prema sljedećem rasporedu:

Trg mladih – ulica Ibrahima Mržljaka do kružnog toka i skretanja prema ulici Sulejmana Topića

Trg mladih – ulica Maršala Tita do skretanja u ulicu Nurije Pozderca (kod Caffe bara Lacoste)

Trg mladih – ulica Hamdije Pozderca do skretanja prema ulici Cazinska (kod zgrade Općine Velika Kladuša)

Trg mladih – ulica Milana Pilipovića do križanja ulica Junuza Duranovića Juke i Nurije Pozderca.

Vozila će se preusmjeravati kroz alternativne ulice u koje će, pored postavljene signalizacije, upućivati i redari.