Formiran Inicijativni odbor Nezavisni blok Bihać

Home

Formiran Inicijativni odbor Nezavisni blok Bihać


NOVA POLITIKA I MOGUĆNOSTI ZA RAZVOJ KRAJINE I CIJELE BiH

U Bihaću je, na sastanku sa aktivistima i koordinatorima za osnivanje Nezavisnog bloka Bihać, formiran Inicijativni odbor za ovaj grad, kojeg čini 25 članova. Koordinatori su Irma Pašić Kolaković, magistrica ekonomije; Afan Halilagić, doktor stomatologije; Armina Begić, poduzetnica i magistrica kriminologije; profesor Ismet Botonjić, penzioner; Senad Begić, student; Edita Beganović, podzetnica i magistrica farmacije; Muhamed Žižak, diplomirani ekonomista i Elmedin Mujagić, diplomirani pravnik koji će operativno vršiti evidenciju novih članova i pripremu javnog predstavljanja i osnivačke skupštine Nezavisnog bloka u Bihaću.

Na Inicijativnom odboru je prisustvovao i Senad Šepić, poslanik u Parlamentu Bosne i Hercegovine i predsjednik Nezavisnog bloka koji je izjavio: ''Ideja nove politike i rješenja koja su potrebna našoj zemlji i svim ljudima se jako brzo razvija i širi na prostoru cijele Bosne i Hercegovine.

Naši prioriteti, posebno izgradnja države jednakih šansi za sve, a ne samo za odabrane i poslušne, zatim ravnomjerni razvoj i ulaganja sa viših nivoa na prostor cijele Bosne i Hercegovine, razvoj poljoprivrede, osiguranje sigurnog otkupa te zaštita radnika i poljoprivrednika, kao i novi partnerski odnos sa bh. dijasporom su temeljni pravci djelovanja Nezavisnog bloka, koji su posebno važni i privlače pažnju naroda u Unsko-sanskom kantonu i zato zahvaljujem na velikom interesu i podršci koju svakodnevno dobijamo te pozivam sve Krajišnike koji žele promjenu i dostojanstvenu politiku za naš kraj i narod da nam se pridruže.''

 

(Izvor: Press služba)

Topic
Objavio: Čet, 07/12/2017 - 11:05

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top