(FOTO) 90 novih članova Nezavisnog bloka u Zenici

zenica nb
Sinoć su u Zenici, uz prisustvo velikog broja članova i simpatizera, otvorene nove kancelarije Nezavisnog bloka Zeničko-dobojskog kantona i Gradskog odbora Zenica.

 

Povodom Dana nezavisnosti BiH, održana je i Svečana akademija na kojoj su govorili predsjednik NB-a Senad Šepić, predsjednica KO Ze-Do i zastupnica u Parlamentu BiH Aida Baručija i Ekrem Tuka, predsjednik GO NB Zenica. Akademiji su prisustvovali i stipendisti koji se stipendiraju iz Fonda solidarnosti NB-a, te je samo tokom sinoćnje manifestacije učlanjeno 90 novih članova NB-a.

 

Image
nb z

 

”Nezavisni blok ima veliku podršku u našem kantonu i Zenici zato što smo ostali dosljedni svojoj politici i ideji zbog koje smo osnovani. Narod voli što nismo privjesak ni SDA niti bilo koje druge stranke, što naši zastupnici se odriču 20% od svojih plata kako bi stipendirali studente. Oni koji to nisu bili spremni da čine, i ne trebaju biti sa nama.

Ostali smo dostojanstveni i principijelni, to narod vidi i nema sumnje da ćemo u Zeničko-dobojskom kantonu i Zenici biti jaki i da ćemo ostvariti odličan rezultat na lokalnim izborima. Što se tiče aktivnosti u narednom periodu i pripreme za lokalne izbore, prema procjenama sadašnje situacije, GO Nezavisnog bloka Zenica će na lokalne izbore izaći sa svojom listom kandidata za Gradsko vijeće. Imajući u vidu da je svoju kandidaturu za gradonačelnika, kao nezavisni kandidat, najavio aktuelni gradonačelnik Fuad Kasumović, NB Zenica će podržati kandidaturu gospodina Kasumovića”-  izjavio je Ekrem Tuka, predsjednik Gradskog odbora Nezavisnog bloka Zenica.

Nakon Akademije održan je prijem i druženje u Gradskoj kafani Zenica.