(FOTO) UROĐENI TALENT: Dr. House olovkom 17-godišnjeg Ismira Mujčića iz Cazina

Home

(FOTO) UROĐENI TALENT: Dr. House olovkom 17-godišnjeg Ismira Mujčića iz Cazina


Nadarenost je osobina posebnih ljudi. Neko se rodi sa određenim talentom a neko ulaže svoj trud da bi bio što bolji u onom što voli. Portal Cazin.NET pokušava pronaći i podržati upravo posebne talentovane Cazinjane a jedan od njih je Ismir Mujčić. 
 
Ismir ima 17 godina. Rođen je u cazinskom naselju Tržac. Trenutno pohađa treći razred JU "Gimnazija" Cazin. O njemu smo nedavno već pisali na našem portalu a poseban je upravo zbog toga što ima urođen veliki talent za crtanje.
 
[caption id="attachment_414498" align="alignleft" width="300"]Ismir Mujčić[/caption]
 “Sa crtanjem se bavim još od malih nogu, ali onako ‘ozbiljno’ se bavim od osmog razreda. Počeo sam kad mi je nastavnik likovnog rekao za jedan rad da je profesionalan. Od tada postavljam radove javno i izazvali su dosta pozitivnih komentara, kako u školi, tako i van nje” kaže Ismir za portal Cazin.NET.
 
Svakim novim danom ljubav prema crtanju, sve više doživljava kao jedan veliki dio sebe.
 
"Istina je da kad crtate, tada ne mislite ni o čemu, ni o problemima, niti o bilo čemu drugom. Ljudi često pitaju kako je moguće da se zadržim na jednom radu i do preko 20 sati. Kada crtam izgubim pojam o vremenu, meni se to i ne dojma kao 20 sati, iako je toliko prošlo. Ako hoćete da stvarno bude nešto dobro urađeno, onda tome morate posvetiti što više pažnje, pogotovo u crtanju. Moj cilj, svakim novim radom, je što više se zadržati crtajući ga, jer na taj način postaje samo bolji i bolji",  ističe Ismir.
 
S obzirom da smo vas sa njegovim velikim talentom upoznali i ranije. Ovaj put vam donosimo novo djelo 17-godišnjeg Ismira, koje nas je oduševilo profesionalnošću. Iako, napominjemo, Ismir ne pohađa nikakvu likovnu školu ili kurseve. Ono što stvori, rezultat je velike nadarenosti.
 
[caption id="attachment_414480" align="aligncenter" width="680"]Ismir Mujčić, Dr. House, olovka[/caption]
 
Na pitanje šta se promijenilo od zadnjeg puta kada smo razgovarali, da li je išao na neka takmičenja, Ismir odgovara:
 
"Što se tiče takmičenja, na to još nisam išao. Vjerovatno zato što mi je u prvom planu da što više razvijem talenat i da budem što produktivniji po pitanju toga, a za takmičenja ima vremena. Svi koji su vidjeli radove imaju jako pozitivne komentare, a pogotovo ovaj zadnji rad koji sam vam poslao, koji je rađen samo grafitnom olovkom", dodaje Ismir za Cazin.NET.
 
U nastavku vam donosimo i korake nastajanja ovog likovnog djela. Vjerujemo da ćete se i vi oduševiti količinom talenta koji Ismir posjeduje. Šteta bi bilo da ga zanemari i ne njeguje u budućnosti.
 
[caption id="attachment_414486" align="aligncenter" width="680"]Ismir Mujčić; Rad u nastajanju, Dr House, grafitna olovka[/caption]
 
 
Za kraj razgovora Ismir dodaje: "O akademijama likovnim ne razmišljam mnogo, jer kao što rekoh trenutno radim na talentu i produktivnosti, i mislim da je to najbitnije."  
 
Zahvaljujemo se Ismiru koji je sa nama podijelio i svoj novi uradak. Nadamo se da će nastaviti njegovati svoj talent i ubuduće nam slati svoje radove. Ali, isto tako, da će njegovu nadarenost prepoznati i oni koji mu mogu pomoći da ljubav prema crtanju bude njegov životni put.
 

(Cazin.NET)

 
Tagovi
Topic
Objavio: Wed, 29/03/2017 - 09:50

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top