(FOTO+VIDEO) Sanjin Sefić izrazio saučešće porodicama i rekao da se kaje

Home

(FOTO+VIDEO) Sanjin Sefić izrazio saučešće porodicama i rekao da se kaje


U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je otvoren dokazni postupak u predmetu Sanjin Sefić koji se sumnjiči za ubistvo Selme Agić i Edite Malkoč u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 10. oktobra prošle godine.

Sanjin Sefić u sudnici je izjavio saučešće porodicama stradalih djevojaka i rekao da se kaje zbog nesreće i cijelog slučaja.

Na suđenju u Kantonalnom sudu u Sarajevu svjedočili su očevi Selme i Edite, Amir Agić i Enes Malkoč koji su kazali da se pridružuju krivičnom gonjenju i postavili su imovinsko-pravni zahtjev.

"Vjerujemo u naše institucije, bit ćemo do kraja prisutni u cijelom procesu. Mislimo da će sve biti uredu. Ne možemo komentirati njegovo saučešće. Do sada je suđenje bilo korektno, ali sada mislimo da advokat želi dokazati da je to bio neki drugi automobil, a ne onaj koji je ranije predstavljen u optužnici", kazali su Amir i Enes, očevi nastradalih djevojaka.

Dodali su kako su spremni postaviti šatore, braniti, kako su kazali, svoje kćerke koje su bile uzorne građanke Bosne i Hercegovine. Potcrtali su također kako misle da Sefićevo saučešće nije bilo iskreno.

Također su svjedočili Mahir Suljević, kod kojeg je Sefić nakon nesreće otišao u kockarnicu u sarajevskom naselju Socijalno i Fikreta Hadžiabagić, koja je s kćerkom u automobilu bila na mjestu nesreće.

Optužnica Tužilaštva KS-a Sefića tereti za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće.

On je 10. oktobra 2016. godine vozeći brzinom većom od 100 km/h na pješačkom prijelazu u ulici Zmaja od Bosne, vozeći automobil Golf VI, prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu, usmrtio studentice Selmu Agić i Editu Malkoč.

Sefić je pobjegao sa lica mjesta i preko GP Uvac pobjegao u Srbiju gdje je uhapšen 11. oktobra i zadržan u ekstradicijskom pritvoru sve do 9. januara kada je izručen bh. pravosuđu. Od tada se nalazi u pritvoru, a prilikom ispitivanja branio se šutnjom.

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu i protiv Sefićevih pomagača Sare Sefić, Dine Alića, Amara Salihovića i Sauda Nišića.

Sara Sefić, Dino Alić i Amar Salihović terete se da su istu noć pomogli Sanjinu Sefiću da pobjegne iz BiH, tako što su ga prevezli do graničnog prijeleza Uvac, nakon čega je Sanjin Sefić postao nedostupan organima gonjenja, te time počinili krivično djelo pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Saud Nišić tereti se da je pomogao Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja krivičnog djela odnosno sakrio je vozilo kojim su Sefića prevezli do GP Uvac.

 

(Izvor:radiosarajevo.ba)

Tagovi
Objavio: Čet, 20/04/2017 - 14:40

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top