Genocidnoj tvorevini dodijeljen poštanski kod !!!

Home

Genocidnoj tvorevini dodijeljen poštanski kod !!!


Dok se naši političari gložu oko fotelja za iduće četiri godine, Milorad Dodik nesmetano radi na razbijanju Bosne i Hercegovine. On to nije nikad ni krio, njegove izjave koliko ne voli BiH su svima poznate, a oni koji bi trebali sankcionirati radnje koje poduzima da dokaže kako je ne voli, pravdaju te njegove izjave predizbornom ili postizbornom retorikom.

PIŠE: MUHAMED MAHMUTOVIĆ

Kakav je sad odnos snaga, onih koji rade na razbijanju BiH sa Dodikom i onih koji bi trebali Dodiku stajati na putu, pravo je čudo da Bosna i Hercegovina još uvjek postoji, jer Dodiku odavno niko ne stoji na putu.

Ruski ambasador Harčenko više boravi u Laktašima nego u svojoj rezidenciji, a nisu nimalo rijetke posjete Borisa Tadića, koji dolazi da na licu mjesta provjeri kako teče drugi dio projekta u narodu poznatog kao “Velika Srbija”.

Tom prilikom se pojavi i na federalnim medijima, kako bi i naši predstavnici znali kojim poslom je dolazio i ponovio najlicemjerniju izjavu koju je mogla smisliti zloglasna SANU, kako je za suverenu i nedjeljivu Bosnu i Hercegovinu, o čijoj sudbini treba da odlučivaju tri konstitutivna naroda…bla, bla, bla.

Iako mi nasuprot Dodiku, kojeg zovemo kočijašem iz Laktaša, imamo mnoge koji se ponose kojekavim univerzitetskim diplomama, niko dosad nije postavio pitanje, koje je neki dan na Fejsbuku postavila Edina Matošević,  jedna od onih koji su inicirali Stub Srama, zna li iko objasniti šta znači biti pripadnik “konstitutivnog naroda”?

Ta riječ je zasigurno nova, ni u jednom leksikonu ne bi našao šta znači, a pripadnici “konstitutivnih” naroda  žive samo u zemlji čuda, koju su za nekoliko noći izmislili u vojnoj bazi u Dejtonu. Kad bi pitali bilo kojeg građanina iz neke evropske zemlje, dali je on u svojoj zemlji “konstitutivan”, mislio bi da sa onim što pita nije sve u redu.

U međunarodnom pravu nije poznat pojam “konstitutivan narod”, zato je veoma teško da neko ko misli da je pripadnik takvog naroda izganja ikakvu međunarodnu pravdu. U tom pravu ne postoji ni kao pravni subjekt “garant sporazuma”, ali su se nama upravo tako nametnule Srbija i Hravtska, kojima je to zvanje dalo za pravo da taj (ne)sporazum sprovode u djelo i da javno predstavnike svog “konstitutivnog naroda” nagovaraju da uništava BiH, kako bi pakleni plan iz Karađorđeva ipak bio sproveden u djelo.

Zar se onda treba čuditi što je Dodik uspio izlobirati kod Svjetskog poštanskog saveza, poštanski kod za svoju genocidnu tvorevinu? Taj “savez” je pri tom prekršio svoje pravilo u kojem jasno stoji da jedan poštanski kod može imati samo jedna država, ili smatraju manji bh entitet državom?

Valja napomenuti da je ova ustanova još jednom napravila presedan i to dvijehiljadite godine dajući poseban poštanski kod Kosovu, koji je tad bio u sastavu Srbije. Jeli neko u toj ustanovi vidovit ili je cijelom svijetu jasno, osim nama da Dodik privodi poslove uništenja BiH kraju i da će “predstavništva rs” koja niču po inostranstvu pretvoriti ubrzo u ambasade.

BH Pošte, prema njihovim navodima, insistiraju na dosljednoj provedbi Aneksa 9 Dejtonskog sporazuma, gdje se decidno nalaže formiranje korporacije za poštanski promet na nivou države Bosne i Hercegovine, u čijem sastavu bi bila Izmjenična pošta sa IMPC kodom, čime bi se zadovoljili zakonski zahtjevi za ravnopravnost svih poštanskih operatera u BiH.

Velikosrpska mašinerija uveliko radi i na prekrajanju historije, to joj nije prvi put, pa im nije teško, tako se od Dodika pravi mit o kojem se već pišu knjige. Kod nas je neprimjetno prošla vijest da je na sajmu Interlibrer u Zagrebu, po informacijama novina koje uređuje Milorad Dodik, knjiga Dodik – čuvar Srpske, bila najprodavanija na sajmu.

Dodik je  glavni i odgovorni urednik i Nezavisnih novina, koje su neki dan obajvile nevjerovatnu vijest, pod ovim naslovom: “U Muzeju savremene umjetnosti rs proslavljen 40 rođendan”!

Ako je vjerovati svojim očima taj muzej je dakle osnovan davno prije nego je Dodik dobio dio BiH, kao ratni plijen. Ne treba se čuditi kad uskoro manji bh entitet bude po statistici nekog Dodikovog slavuja stariji od Bosne i Hercegovine.

Oni koje smo izabrali da se bore za BiH, primaju redovno plate i bore se samo za sebe. Jedini koji nešto radi u FBiH je Sadik Ahmetović, koji po Dodikovom nalogu pokušava po svaku cijenu od Bošnjaka napraviti teroriste, pa se svako toliko upusti u lov na vještice, kao zadnji put u Kalesiji. Dok god sluša Dodika, može se nadati da mu neće SIPA zakucati na vrata za skandal sa maloljetnicom o kojem više niko ne govori.

O tempora o mores! 

Objavio: Pet, 02/12/2011 - 16:33

Facebook komentari

Back to top