Grad Bihać uručio priznanja bihaćkim policajcima koji su spasili život muškarcu koji je skočio s mosta u Unu

.
Vršiteljica dužnosti gradonačelnika Jasmina Ćoralić je danas u Gradskoj upravi ugostila pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko – sanskog kantona Dinku Alijagića, Amru Balaban, Asima Perviza i Jasmina Felić.

 

Ova četiri pripadnika MUP-a su 19. novembra uspjeli spasiti muškarca koji je skočio sa mosta u rijeku Unu u Bihaću. Ovaj tragični događaj desio se u ranim jutarnjim satima u bihaćkom naselju Bakšaiš, a naši hrabri policajci nisu razmišljali šta treba da urade.

– Tog dana radio sam sa kolegicom Balaban Amrom i dobili smo dojavu od šefa smjene policijske stanice Bihać, te smo upoznati da se na Bakšaiškom mostu nalazi nama tada nepoznato lice, za koje se vjeruje da ima namjeru da skoči sa mosta. Zajedno smo se sa patrolom u sastavu Perviz i Felić uputili na to mjesto, gdje smo pronašli samo odjevni predmet. Pregledom šireg lokaliteta uspjeli smo da uočimo tijelo koje pluta po površini. Odmah smo počeli djelovati pronalazeći pogodnu lokaciju, kako bi smo na najlakši način mogli prići licu i izvući ga iz vode. Nakon izvlačenja lica koje je davalo znakove života, isto smo predali Domu zdravlja Bihać, prepičava Alijagić.

– Mi imamo veliki broj ovakvih intervencija, ali na žalost većina njih završi tragično. U ovakvim slučajevima najveću ulogu ima brzina naše reakcije. Upravo zbog toga smo znali da imamo jako malo vremena da se timski organizujemo i počnemo sa spašavanjem. Timski rad nam je najviše pomogao i zato je ova situacija završila uspješno , kazao je Jasmin Felić.

Po riječima vršiteljice dužnosti gradonačelnika Jasmine Ćoralić, obzirom da se radi o izrazito hrabrom i nesebičnom činu, Gradska uprava i Gradsko vijeće, u ime svih građana Grada Bihaća, danas su odlučili da hrabrim policajcima uruče zahvalnice i na taj način im odaju priznanje za posao kojim se bave ali i sigurnost koju pružaju svim svojim sugrađanima jer ovo nije prvi, a vjerovatno ni zadnji put da hrabri pripadnici policije spašavaju živote naših sugrađana.