Građani šokirani računom u bihaćkom restoranu: “Jeftinije u Dubrovniku”

v

Na društvenim mrežama nedavno je osvanuo račun iz restorana koji se nalazi u sklopu hotela “Resort Una park”, izazvavši podijeljene reakcije među građanima Bihaća. Gost ovog restorana podijelio je račun u iznosu od preko 47 KM za tri kafe, dvije gazirane vode i palačinke.
Jedan od komentara na društvenim mrežama glasio je da je isplativije otići na kafu i kolač u Dubrovnik nego u navedeni restoran. S druge strane, pojedini građani smatraju da je račun, iako visok, opravdan s obzirom na to da se radi o restoranu unutar Nacionalnog parka Una, te da kvaliteta i usluga opravdavaju cijenu.

Da li su cijene previsoke ili ne, nije na nama da sudimo. Navedeni restoran nalazi se u sklopu hotela unutar Nacionalnog parka Una, a cijene su sezonske i uglavnom namijenjene turistima, posebno iz arapskih zemalja.

Ovaj događaj otvorio je pitanje o cijenama usluga u turističkim destinacijama i njihovom prilagođavanju različitim kategorijama posjetitelja. Ostaje da se vidi kako će se navedene cijene odraziti na posjećenost i percepciju lokalnog stanovništva o ovom restoranu.