Građani spriječili ulazak kamiona sa smećem na deponiju Uborak, intervenisala i Interventna jedinica MUP-a HNK-a

Građani su sjeli ispred kapije deponije i policajcima kazali ako već žele i smatraju da je to ispravno da upotrijebe i silu, a policajci su ih potom evidentirali...

Interventna jedinica MUP-a HNK-a jutros je pokušala obezbijediti ulazak kamionima sa smećem u deponiju Uborak, ali su ih građani u tome onemogućili,piše oslobođenje.ba.

Građani su, naime, sjeli ispred kapije deponije i policajcima kazali ako već žele i smatraju da je to ispravno da upotrijebe i silu.

Policijski službenici potom su samo evidentirali građane koji su spriječili ulazak kamiona te im navodno napisali prekršajne prijave.

Uskoro su se sa mjesta događaja povukli i kamioni i Interventna jedinica MUP-a, a građani su osali ispred kapije. Tako da je Uborak ostao blokiran.

Inače, aktivisti su jučer obavijestili sve ambasade u BiH, kao i Svjetsku banku, zbog čega su ponovo na platou ispred deponije. Dan ranije podnijeli su krivičnu prijavu protiv direktora JP Deponija Abdurahmana Bećirovića, dok je Hodžić uputio i prijavu PU Sjever zbog “pokušaja nelegalnog odlaganja smeća na nelegalnoj deponiji”.