fbpx Gradonačelnik Fazlić: Slaveći Uskrs jačamo mir, ljubav i međusobno uvažavanje

Gradonačelnik Fazlić: Slaveći Uskrs jačamo mir, ljubav i međusobno uvažavanje

Home

Gradonačelnik Fazlić: Slaveći Uskrs jačamo mir, ljubav i međusobno uvažavanje


Povodom predstojećeg katoličkog i pravoslavnog  praznika Uskrsa i Vaskrsa bihaćki gradonačelnik  Šuhret Fazlić posjetio je danas jereja Dalibora Nenića, bihaćkog paroha i fra. Bonu Tomića, župnika Župe sv. Ante Padovanskog.

Čestitajući nastupajući praznik svim katolicima i pravoslavcima grada Bihaća,  gradonačelnik Fazlić je kazao da praznik Uskrs svi građani Bihaća bez obzira na vjeroispovijest i naciju doživljavaju kao praznik mira, ljubavi i međusobnog uvažavanja.

„Svi mi u činu žrtvovanja Isusa Krista moramo naći inspiraciju kako da još odgovornije  radimo za dobrobit građana i mislim da ćemo u tome i uspjeti i zajedno pokazati solidarnost, odgovnornosti i ozbiljnosti u poslu kojeg obavljamo kao osobe iz javnog života. Sretan sam evo što dijelimo slična razmišljanja o našem odnosu prema gradu Bihaću i njegovim građanima i što zajedno proslavljamo vjerske praznike sve tri konfesije „- kazao je gradonačelnik Fazlić. 

Bihaćki paroh Dalibor Nenić zahvalio se gradonačelniku Fazliću na pažnji koju gradska uprava Bihaća daje pravoslavnoj zajednici Bihaća. On je naglasio da kroz obilježavanje Vaskrsa pravoslavni vjernici Bihaća osnažuju  svoju vjeru u Boga uz poruke mira i tolerancije.

„ I u ovim predblagdanskim danima počastvovani smo posjetom našeg gradonačelnika koja za mene i moje župljane puno znači i šalje poruke da nismo zaboravljeni i da imamo gradsku vlast koja ima vremena i razumijevanja i za vjerske zajednica, a među njima i za katoličku zajednicu u Bihaću. Svi naši praznici pomažu nam da shvatimo ko smo i šta smo i kako da se borimo za prosperitet našeg grada Bihaća  i stoga sam sretan da možemo podijeliti radost Uskrsa sa svim građanima Bihaća „-kazao je fra Bono Tomić, bihaćki župnik.

(Izvor: KABINET GRADONAČELNIKA BIHAĆ)

Topic
Objavio: Čet, 13/04/2017 - 11:29

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top