Grom mu spalio cijelu kuću i kredenac u kojem je bilo više od 30.000 KM

Home

Grom mu spalio cijelu kuću i kredenac u kojem je bilo više od 30.000 KM


Od udara groma Blagomiru Lukoviću sela Gleđica kod Ivanjice u Srbiji, u srijedu popodne, izgorela je porodična kuća površine oko 50 metara kvadratnih. Objekat, prepun namještaja, garderobe, razne dokumentacije i poveće svote novca planuo je odmah nakon udara groma, a zbog drvenog materijala od koga je građen nije bilo načina da se spasi.

Plamen se pojavio na krovu pa se ubrzo proširio i na ostatak konstrukcije do samog podruma.

To se desilo oko 12.30 sati . Zagrmjelo je negdje tamo prema Belim Vodama, a ja sam bio malo iznad kuće, pošao kod zeta koji je udaljen stotinjak metara od nas. Kad je sijevnulo, video sam vatru duž električnih vodova i istog momenta je nestalo struje, sklopke su izbacile osigurače. Nije zagrmjelo jako, kako to inače bude kad je udar groma blizu. Zovu moji i kažu potrči izgori nam zgrada. Brzo sam stigao nazad i vidim kako sa vrha krova kulja dim. Pokušao sam da otvorim vrata da bih spasio bilo šta što se unutra nalazilo, međutim od silnog dima to nije bilo izvodljivo – kaže Blagomir.

U jednoj od četiri spavaće sobe, koliko je objekat imao, prema Lukovićevom svjedočenju, u kredencu se nalazila stara i novija dokumentacija, ugovori još iz vremena njegovog djede i oca, ali i 15.000 eura i oko 50.000 dinara (sve ukupno oko 31.000 KM). Sve je nestalo u vatri.

Porodica Luković, čija kuća nije bila osigurana, štetu će prijaviti i nadležnima u opštini Ivanjica, na osnovu zapisnika vatrogasaca i inspekcije.

Šteta će se nekako nadoknaditi, sreća je što u kući tada nije bilo nikoga, inače bi bila katastrofa – kaže Blagomir.

U domaćinstvu Lukovića sa Blagomirom živi njegova žena, sin sa svojom suprugom i troje djece i snahina majka.

(Izvor: Blic)

Tagovi
Objavio: Sat, 20/05/2017 - 19:54

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top