Hafiza Lamija Šahinović osvojila drugo mjesto na takmičenju iz Arapskog jezika

.
U ponedjeljak, 21. novembra 2022. godine, u Medresi “Osman ef.-Redžović” u Velikom Čajnom, održano je takmičenje iz Arapskog jezika učenika medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, u organizaciji Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta.

 

Na takmičenju su učestvovale Behram-begova medresa iz Tuzle, Gazi Husrev-begova medresa iz Sarajeva, Elči Ibrahim-pašina medresa iz Travnika, Medresa Osman-ef. Redžović iz Velikog Čajnog – Visoko, Karađoz-begova medresa iz Mostara, Medresa Reis Džemaludin-ef. Čaušević iz Cazina i  Medresa Gazi Isa-beg iz Novog Pazara.

Medresu “Reis Džemaludin-ef. Čaušević”predstavljali su učenici četvrtog razreda: hafiza Lamija Šahinović, Amina Burnić i Džejlan Hadžić pod mentorstvom prof. Muhameda Makića.

U ekipnom plasmanu naši učenici su zauzeli 4. mjesto, dok je u pojedinčanom poretku hafiza Lamija Šahinović osvojila 2. mjesto.

Zahvaljujemo se Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice za organizaciju takmičenja i domaćinu Medresi “Osman ef-Redžović” u Velikom Čajnom na gostoprimstvu.

Čestitamo našim učenicima i svim učesnicima na postignutim uspjesima!