Hauba spalila ženu u Istri: Vatrogasci u kući zatekli zastrašujući prizor

Home

Hauba spalila ženu u Istri: Vatrogasci u kući zatekli zastrašujući prizor


Cijeli stan je bio pun dima, a gorjeli su i parketi u sobi, haljine i krevet.

Vatrogasci su u selu Tomažić u Istri u porodičnoj kući pronašli izgorjelu staricu, N. V. (80) u invalidskim kolicima. Nesrećna žena je naime sjedila ispod haube za sušenje kose, a istraga je utvrdila da je uzrok požara tehnički kvar na uređaju, koji se tokom upotrebe pregrijao i izazvao požar. Starica, koja je živjela s kćerkom i njenom porodicom, u vrijeme požara bila je sama u kući, piše 24sata.hr.

Vatrogasci su medijima ispričali šta su zatekli na mjestu nesreće. - Nesretnu ženu našli smo mrtvu u sobi. Sjedila je u invalidskim kolicima. U trenutku našeg dolaska već je bila nagorjela, a požar je zahvatio i invalidska kolica u kojima je sjedila. To je velika tragedija - još pod utiskom ispričali su vatrogasci. - Vatra koja je izbila na haubi za sušenje kose zahvatila joj je glavu i, nažalost, nismo mogli da joj pomognemo - rekli su vatrogasci. - U početku smo mislili da gasimo običan požar koji je izbio u kući, a u sobi smo zatekli zastrašujući prizor - izjavili su vatrogasci.

Prizor koji su zatekli poslije dolaska na dojavu o požaru u porodičnoj kući u mjestu Tomažići kraj Nedešćine šokirao je i iskusne vatrogasce. Cio stan je bio pun dima, a goreli su i parketi u sobi, haljine, a vatra je zahvatila i krevet.

Tijelo nesretne žene prevezeno je na Odjeljenje patologije Opšte bolnice Pula radi obdukcije..
 

 

(Izvor: Avaz.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Pon, 09/10/2017 - 22:36

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top