HIFA PETROL U CAZINU: Zbog čega je SDA protiv? (VIDEO)

Home

HIFA PETROL U CAZINU: Zbog čega je SDA protiv? (VIDEO)


GO SDA Cazin je održao press konferenciju nakon održane posljednje sjednice Gradskog vijeća Grada Cazina. Na ovoj sjednici sa 16 glasova za donešena je odluka o regulacionom planu Havin most – Mala Lisa. 

Obrazlažući razloge zbog kojih je GO SDA Cazin bio protiv ove odluke, Predsjednik kluba GV Cazin, vijećnik Mirsad Aličajić je naveo da je ova tačka trebala proći neopaženo, jer vijećnici SDA su vidjeli da je na ovom planu ucrtana benzinska pumpa i s toga se je moglo vidjeti da je ovaj regulacioni plan donešen za pojedinca. 

Po njegovim riječima, po ovom se je moglo vidjeti da se vrši diskriminacija domaćih privrednika i dovode se privrednici iz drugih dijelova države. Na ovom potezu, od INA-e do Kamassa Kamassa Kapići ima pet benzinskih pumpi, i to bi bila šesta benzinska pumpa, a na samom području Grada Cazina ima ih i preko trideset. 
„Na područu Havinog mosta – Mala Lisa se dešava i diskriminacija naših privrednika, jer jedan domaći privrednik koji ima benzinsku pumpu, već tri godine ne može dobiti dozvolu, a privrednik iz Tešnja može“, - naglasio je Aličajić.


Kompletnu izjavu Mirsada Aličajića poslušajte na videu ispod:


Cazin.NET

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 06/10/2017 - 21:11

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top