Hrvatska: Dječak koga je silovao sveštenik iz Slavonije, doživio nervni slom

Home

Hrvatska: Dječak koga je silovao sveštenik iz Slavonije, doživio nervni slom


Katolički sveštenik osuđen je na godinu dana zatvora, ali mu je kazna zamijenjena radom za opšte dobro, uprkos činjenici da je silovao 15-godišnjeg dečaka koristeći njegovu emocionalnu nerazvijenost.

Žrtva nije izdržala pritisak, pa je doživjela nervni slom zbog koje je hospitaliziran.

“Ne mogu vjerovati da neko može dirati dijete u sedmom ili osmom razredu, a da ne bude osuđen. Najviše me je razbjesnila presuda gdje se govori da nije riječ o silovanju, a sam čin je napravljen bez pristanka”, rekao je ovaj mladić za kamere "Provjerenog".

Njegov slučaj izazvao je veliki interes u javnosti, a uprkos preporuci da ne čita komentare u medijima, ipak nije izdržao da to ne uradi.

To ga je slomilo, a najviše su ga pogodili oni u kojima se krivica svaljuje na njegovu majku.

Iz svoje bolesničke postelje na odjeljenju psihijatrije jedne hrvatske bolnice poručio je: "Bilo mi je teško sve ovo prolaziti ponovo, ali sam to učinio jer presuda treba da mi donese duhovni mir. Htio sam biti sveštenik, nisam dobio pravo na izbor u životu, na izbor i samostalno otkrivanje svoje seksualnosti. Smatram da je potrebno menjati zakon za ovakva zlodjela jer su kazne preblage. Da ovim spasimo i jedno dijete, mislim da smo već učinili puno!"

“S obzirom na sve okolnosti i činjenicu da se radi o teškom krivičnom djelu, ovo državno tužilaštvo izrečenu kaznenopravnu sankciju smatra neprimjerenom i protivnom svrsi kažnjavanja pa će stoga po, primanju pisanog djela presude, podnijeti žalbu protiv navedene presude”, piše u službenom izvještaju osječkog DORH-a.

 

(Izvor: RadioSarajevo.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 06/10/2017 - 09:39

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top