Humanost na djelu: "Zrno sreće" uručilo dvije vrijedne donacije od po 1000 KM

Home

Humanost na djelu: "Zrno sreće" uručilo dvije vrijedne donacije od po 1000 KM


“Zrno sreće”, humanitarna organizacija naših ljudi iz Švicarske koji pomažu siromašnima i bolesnima u Bosni i Hercegovini, uspješno je realizirala još jednu humanitarnu akciju.

Svoju nesebičnu pomoć članovi organizacije pružili su mnogim bolesnima u borbi za njihov život doniranjem određenih novčanih sredstava u cilju što bržeg prikupljanja potrebne sume novca i ozdravljenja.

Ovaj put odlučili su pomoći Aladinu Ćehiću i Ismetu Sekeriću.

Aladin je već jednom operisao srce, ali sada je stanje opet loše i njegov život je u opasnosti. Jedina mogućnost je da se ponovo obavi operativni zahvat u Tuzli, gdje bi Aladinu ugradili aparat za održavanje ritma rada srca (pejsmejker).

Pored 1000 KM, koje su uručene Aladinu za njegovo liječenje, još uvijek se prikupljaju i pojedinačne novčane donacije za istu svrhu.

zrno sreće

Ismet je imao nesreću prilikom koje mu je slomljen i potpuno oštećen kuk. Jedina mogućnost je ugradnja proteze - umjetnog kuka. Uz svu nesreću, Ismet prolazi teškoće koje su, nažalost, proizvod politike i neljudskosti. Naime, ugradnja umjetnog kuka se može obaviti samo u Banja Luci, a pošto je to područje drugog entiteta, Federacija ne plaća troškove operacije.

A pored toga, za nalaze i komisije u Bihaću potreban je novac bez kojeg sve ide sporo, a slučaj je hitan.
Zato je organizacija "Zrno sreće" svojim novčanim prilogom pomogla da bi se ubrzao čitav proces i što prije dobio termin za operaciju.

Trenutno nema konkretnih informacija o terminu i troškovima operacije, ali sve će se transparentno objaviti kada počne prikupljanje novca za operaciju.(Cazin.NET)
 

Tagovi
Topic
Objavio: Pon, 18/09/2017 - 07:39

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top