fbpx Imam Ibrahim Omerdić osuđen na sedam godina zatvora jer je vjenčao maloljetnicu

Imam Ibrahim Omerdić osuđen na sedam godina zatvora jer je vjenčao maloljetnicu

Home

Imam Ibrahim Omerdić osuđen na sedam godina zatvora jer je vjenčao maloljetnicu


Bivši imam džamije u Noble parku u Melbournu Ibrahim Omerdić (62) proglašen je krivim jer je vjenčao maloljetnicu sa 20 godina starijim muškarcem – javlja Daily Mail.

Sudija je, čitajući presudu, rekao da su dokazi protiv imama bili više nego uvjerljivi, a Omerdić je osuđen na zatvorsku kaznu od sedam godina.

U vrijeme nezakonitog vjenčanja Omerdić je bio na položaju imama džamije koja se nalazi u sklopu bosanske muslimanske zajednice, međutim nakon što su se optužbe pojavile u javnosti, on je smijenjen.

Također, u međuvremenu mu je oduzeta i licenca za sklapanje brakova.

Skandal je izbio kada je mladoženja optužen za vjenčanje sa maloljetnicom, s kojom je navodno imao i seksualne odnose, priznao krivicu, istovremeno optužujući i Omerdića.

Sudija Phil Goldberg izjavio je da postoje nepobitni dokazi da je Omerdić sproveo pravu ceremoniju vjenčanja iako je znao da je djevojčica mlađa od 18 godina.

Omerdić je u svoju odbranu kazao da nije znao da djevojčica ima samo 14 godina, te da nije vidio njene lične dokumente.

Prema njegovim riječima, bio je uvjeren da ima bar 17 godina.

Inače, tokom suđenja je pušten i snimak vjenčanja na kojem se može čuti kako Omerdić njenoj majci govori da je djevojka veoma mlada, ali je nakon ceremonije isto tako rekao: “Kao supruga i žena tvoja obaveza je da se povinuješ i slušaš svog supruga” – zaključuje Daily Mail.

 

(Izvor: bhindex)

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 09/06/2017 - 07:59

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top