Indijac osuđen na dvije doživotne kazne: Usmrtio suprugu pomoću zmije otrovnice

.
Indijac Sooraj Kumar je osuđen na dvije doživotne kazne zatvora nakon što je usmrtio suprugu Uthru pomoću zmije otrovnice.

Kumar je uhapšen prošle godine u nakon što je njegova supruga preminula poslije ugriza kobre. Policija je pokrenula istragu nakon što je porodica Kumarove supruge prijavila da ih je maltretirao zbog miraza, piše BBC. Istraga je dovela do suđenja koje je okončano presudom zbog ubistva. Sud je utvrdio da je Kumar pustio kobru na krevet dok je Uthra spavala. Dvadesetpetogodišnja žena je pronađena mrtva u njenom domu u maju prošle godine.

Njena porodica je postala sumnjičava jer se Uthra oporavljala od ugriza zmije koji je zadobila nekoliko sedmica ranije. Policija je posumnjala da Kumar stoji iza oba ugriza otrovnica, a uhapšen je i muškarac koji mu je pomogao da se domogne zmija.

Kumar je osuđen na dvije doživotne kazne zatvora iako se tražila smrtna kazna obzirom da je u pitanju nezapamćen slučaj. Uz kaznu zatvora Sooraj Kumar dužan je da plati i novčanu kaznu u iznosu od 6.635 dolara 

Izvor: