IZAŠAO IZ REMETINCA: Ivo Sanader pušten na slobodu!

Home

IZAŠAO IZ REMETINCA: Ivo Sanader pušten na slobodu!


Bivši premijer Ivo Sanader je nakon gotovo godinu dana provedenih iza rešetaka napokon izašao na slobodu. Naime, Sanader je izašao iz Remetinca nakon što je Ustavni sud presudio da više nema osnova za njegov ostanak u pritvoru, javlja Net.hr

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u subotu je odlučilo da Ivo Sanader izlazi iz Remetinca. Odluka je donesena dan nakon što je USKOK podignuo optužnicu u slučaju Fimi medija. U tom slučaju jedan od okrivljenika je Sanader, tereti se i HDZ kao pravna osoba.

Podsjetimo, nakon što je pobjegao, Sanader je prvo 10. decembra 2010. godine uhapšen i pritvoren u Salzburgu u Austriji, a potom je izručen Hrvatskoj 18. jula ove godine. Otada se nalazio u pritvoru u Remetincu, dok mu Ustavni sud 6. decembra ove godine nije ukinuo rješenje o produženju pritvora.

O uvjetima puštanja iz pritvora odluku je u srijedu donio Krešimir Devčić, istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu. Sud je prihvatio jamčevinu od 12,4 miliona kuna koju je Sanader ponudio. Odlučeno je da mu se oduzima putovnica, a bivši šef HDZ-a ne smije ni napuštati Zagreb, odnosno mjesto boravišta. 

 

depo

Objavio: Sat, 10/12/2011 - 12:12

Facebook komentari

Back to top