Izbjegavati rizična preticanja i voziti oprezno

stanje
Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu, a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

 

Uvjeti za vožnju jutros su povoljni, a promet vozila za sada umjeren. I danas se očekuje pojačan promet vozila na većini puteva u Bosni i Hercegovini, kao i na pojedinim graničnim prelazima. Savjetuje se opreznija vožnja i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da preporučuje se vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Vitez-Travnik (Nova Bila), Kiseljak-Busovača i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova) i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Deleuša i Hum. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.