Izetbegović zloupotrijebio i prostorije Predsjedništva BiH

Home

Izetbegović zloupotrijebio i prostorije Predsjedništva BiH


Bura nezadovoljstva koju je izazvala Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog univerzitetskog centra Sarajevo i supruga bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, neovlašteno koristeći njegovo službeno vozilo, nije se ni stišala, a Izetbegović se pobrinuo za novi skandal, ovaj put u vlastitoj režiji.

Poljuljani imidž

- U nastojanju da podigne itekako poljuljani Izetbegovićev, ali i sopstveni imidž stranke, SDA je u petak slavodobitno objavila vijest o povratku u stranačke redove općinskog načelnika Bugojna Hasana Ajkunića, koji je na tu poziciju izabran kao neovisni kandidat. Ništa prijeporno ne bi bilo u ovom upriličenom promicanju da čitav ovaj javno propraćen ritual potpisivanja Ajkunićeve pristupnice u SDA nije upriličen u službenim prostorijama Predsjedništva BiH, što se jasno vidi na fotografiji objavljenoj ovom prigodom - piše HMS.

Kako se navodi, ovome, za Izetbegovića očigledno izuzetno značajnom događaju, prisustvovala je i dopredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović.

Prevršena mjera

-Ovakvo zloupotrebljavanje službenih prostorija Predsjedništva BiH i njihovo banaliziranje i korištenje u stranačke svrhe prevazilazi ne samo mjeru dobrog ukusa nego i minimuma zakonitosti koje bi u svom radu morali prakticirati najviši državni dužnosnici. Očigledno je i bez svake dvojbe da je ovim nepromišljenim postupkom Izetbegović prevršio svaku mjeru u korištenju službenih resursa koji mu stoje na raspolaganju. Izetbegoviću, očigledno, nije jasno da službene prostorije odnosno uredi Predsjedništva BiH nisu mjesta za stranačke aktivnosti ..

Nije prvi put

Ovo nije prvi put da Izetbegović koristi prostorije Predsjedništva BiH u stranačke svrhe. Novinari su bili svjedoci održavanja brojnih sjednica Kolegija SDA u kabinetu Predsjedništva BiH, ali i drugih stranačkih sastanaka i sijela.

Tako je, naprimjer, u zgradi Predsjedništva BiH 31. januara ove godine održana sjednica Kolegija SDA, a nakon incidenta koji se desio tokom sjednice stranačkog povjereništva u Srebrenici.

Zatim je Izetbegović u službenim prostorijama ove državne institucije, a što je zabilježio i fotoreporter „Avaza“, primio Hamdiju Fejzića, smijenjenog predsjednika SDA Srebrenice, koji se sumnjiči da je organizator napada na Adila Osmanovića, zamjenika predsjednika SDA, kada su također u Predsjedništvu BiH razgovarali o unutarstranačkim problemima.

 

(Izvor: Avaz.ba)

Objavio: Ned, 30/04/2017 - 20:11

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top