Jedna od najljepših žena svijeta žali što nije odrastala kao muslimanka: Ostala sam uskraćena

sa

Jedna od najljepših žena svijeta, manekenka Bella Hadid otvoreno je progovorila o svojoj "uskraćenoj prilici da odrasta kao muslimanka", nakon što je bila prinuđena da se kao djevojčica s majkom preseli u Kaliforniju.

Dvadesetpetogodišnja manekenka je kćerka nizozemskog supermodela i bivše reality zvijezde Yolande Hadid te palestinskog poduzetnika Mohameda Hadida.

Rođena je u Washingtonu, gdje je provela prve četiri godine života odrastajući u krugu dijela porodice koji su Palestinci.

Međutim, nakon što su se njezini roditelji razveli, bila je prinuđena da se sa majkom, bratom i sestrom - Anwarom i Gigi, preseli u Santa Barbaru u Kaliforniji. Bella je tada imala samo četiri godine, a u posljednjem intervjuu za GQ, objasnila je kako je, nakon preseljenja, "ostala uskraćena za priliku da istraži svoju historiju".

Bella je rekla kako bi voljela da je učila i prakticirala svoju vjeru još kao dijete, što je bio san koji joj se nije ostvario.

"Željela sam odrastati kraj svoga oca i svaki dan učiti, općenito živjeti u muslimanskoj kulturi, ali to mi nije bilo dozvoljeno", rekla je Bella.

Kao često jedina Arapkinja u razredu, redovno je bila izložena rasističkom maltretiranju i prozivkama.

"Toliko dugo mi je nedostajao taj dio mene, i to me činilo jako, jako tužnom i usamljenom", rekla je.

Slavna manekenka, inače, treba imati svoj glumački debi u seriji "Ramy", koja govori o "prvoj generaciji američkih muslimana koji su na duhovnom putovanju u svom politički podijeljenom susjedstvu u New Jerseyju".

Priznala je i da je spomenuta uloga ponovno probudila njezinu želju da prigrli svoje nasljeđe, a prilikom snimanja rasplakala se nakon štu je ekipa iznenadila majicom s natpisom "Free Palestine".

"Nisam mogla podnijeti svoje emocije. Kao osoba koja je odrastala kao Arapkinja, to je bio prvi put da sam bio s ljudima koji isto razmišljaju. Tu sam se mogla pronaći", rekla je za atmosferu na snimanju.

Dodala je i kako joj je prijateljstvo sa zvijezdom serije Ramyjem Youssefom pomoglo da se osjeća ugodnije istražujući svoju vjeru.

Podsjetimo, u maju 2021. Bella je prisustvovala propalestinskom prosvjedu u New Yorku ne libeći se da glasno podržava svoju zemlju usred njenog rata s Izraelom.

"Volim svoju porodicu, svoje naslijeđe, volim Palestinu", napisala je uz fotografiju vjenčanja svojih bake i djeda u Palestini 1941. godine.

Također, ranije ove godine, Bella je priznala i da žali što se podvrgla operaciji nosa u dobi od 14 godina, rekavši za Vogue da bi voljela da je "zadržala nos svojih predaka".