Jedna saobraćajna nezgoda u Velikoj Kladuši

.
Kako saznajemo iz podružnice “Elektrodistribucije” tokom noći prijavljeno je više prekida u elektronapajanju na području kladuške općine, a uzrok je jak vjetar. Svi kvarovi su sanirani, i uspostavljeno je uredno elektronapajanje, kažu u ovoj podružnici.

 

– Službenici PS Velika Kladuša evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih.

– Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša za pomoć su se obratila 63 pacijenta. Dežurni doktori Ahmed Riyad Dash i Mustafa Hodžić na dalje liječenje uputili su troje pacijenata.

– Prema riječima dežurnog Dizdarevića kladuški vatrogasci nisu imali intervencija.

– Odvoz komunalnog otpada i održavanje javne higijene odvijaju se ustaljenim rasporedom, a uredno je i vodosnabdijevanje, saznajemo u JKUP „Komunalije“ i JKP „Vodovod i kanalizacija“.

– Srijeda, 2. august je u okviru “Kladuškog ljeta 2023” rezervisana za još jedan muzički ugođaj. Koncert na Trgu mladih sa početkom u 21h održaće pobjednik „Zvijezda Granda“ Mahir Mulalić.

– Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake tokom poslijepodneva. U većini područja se očekuju lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne istočni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 25 do 31, na jugu do 33 °C.

-Slično kao proteklih par dana, ugodnije u prijepodnevnim satima, potom vruće i sparno, uz natprosječne temperature zraka i visoke vrijednosti UV indeksa. Osjetljive osobe trebaju biti opreznije, ne izlagati se pretjeranim naporima i umanjiti boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana. Moguće su meteopatske reakcije poput nervoze, glavobolje, dekoncentracije, problemi sa snom usljed manjka svježine u noći. Opća slika biće lošija u unutrašnjosti zemlje.

Stanje na putevima

– Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na nekoliko magistralnih i regionalnih puteva u BiH. Pojačan je promet vozila na graničnim prelazima Izačić i Bosanska Gradiška na izlazu iz naše zemlje. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila povremeno je pojačan, a zadržavanja su za sada do 30 minuta.