JEZIVA NESREĆA U SRBIJI: U direkntom sudaru dvije osobe poginule, dvije teško povrijeđene

Home

JEZIVA NESREĆA U SRBIJI: U direkntom sudaru dvije osobe poginule, dvije teško povrijeđene


Aleksandar Simić (1991) i Aleksandar Lazić (1992) poginuli su u saobraćajnoj nesreći u subotu uveče iza ponoći na magistralnom putu Paraćin-Zaječar kod boljevačkog sela Krivi Vir.

Aleksandar Simić, koji je vozio iz pravca Boljevca ka Paraćinu, upravljao je "Seat incom"  i direktno se sudario sa teretnim vozilom "Opel kombom" za čijim je upravljačem bio Aleksandar Lazić. U zadnjem dijelu teretnog vozila Lazić je vozio suprugu i tromjesečnu bebu, koji su tom prilikom zadobili teške tjelesne povrede i odmah su prebačeni u paraćinsku bolnicu. 

- Vozio sam kamion na kome su bila natovarena vozila za prodaju - ispričao je Ljubomir Šopov (42), bugarski državljanin.

qwe

- Iz mraka sam vidio farove vozila koje se kretalo brzinom od najmanje 150 kilometara na sat. Pogledao sam u retrovizor i vidio da drugo vozilo, koje je vozilo približno istom brzinom, pokušava da me pretekne.

Šopov kaže da je reagovao instinktivno. Usporio je auto i sve vreme se, kaže molio, da ne dođe do nesreće.

Međutim, dva automobila su se čeono sudarila, u šoku je Šotov.

- Od siline udarca jedno vozilo je skočilo tri metra u visinu i palo na krov mog kamiona i srušilo mi još tri vozila.

Očevidac tragedije kaže da je to vozilo po inerciji nastavilo da se kreće i onda palo sa kombija i nastavilo da se kreće.

- Istrčao sam iz kamiona da vidim da li mogu nekom da pomognem - kaže Šopov.

- Međutim, vozač tog automobila je, kako se ispostavilo, proletio kroz šoferšajbnu. Odmah sam posumnjao da nije preživio nesreću.

Šopov je potom pretrčao ulicu i pokušao da pomogne osobama u "Opel kombu", koji je skrenuo u kanal sa druge strane puta.

- Ali, kada sam stigao do tog automobila vidio sam i da je vozač tog teretnog vozila takođe proletio od siline udarca kroz šoferšajbnu.

sds

- Vratio sam se nazad i na silu otvorio vrata tog teretnog vozila. Tu sam zatekao prizor koji će me pratiti cijelog života. Teško povrijeđena majka oblivena krvlju grlila je u naručju svoju bebu koja je vrištala - u nevjerici je Šopov.

Nakon toga Šopov je pozvao policiju i hitnu pomoć, koje su ubrzo stigle na lice mesta.

- Pokušali smo da na licu mjesta reanimiramo Aleksandra Simića i Aleksandra Lazića ali sve je bilo uzalud, tako da smo samo mogli da konstatujemo da su njih dvojica podlegli povredama koje su zadobili u saobraćajnoj nesreći - kazali su ljekari.

 

(Izvor: SB)

Tagovi
Objavio: Sat, 30/09/2017 - 21:12

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top