Joe Biden odabrao senatoricu Kamalu Harris za svoju potpredsjedničku kandidatkinju

asd
Bivši američki potpredsjednik Bijelu kuću će pokušati osvojiti s osvjedočenom žestokom protivnicom Trumpove administracije.

Predsjednički kandidat Demokratske stranke na predstojećim izborima u SAD-u Joe Biden odabrao je senatoricu Kamalu Harris (55) za svoju potpredsjedničku kandidatkinju, objavili su u utorak vodeći američki mediji.

Harris je bivša javna tužiteljica s reputacijom žestoke protivnice administracije Donalda Trumpa. Kći imigranata iz Jamajke i Indije u tri je navrata osvajala mandat senatorice iz Kalifornije, a i sama je pokušala osvojiti predsjedničku nominaciju na ovim izborima, snažno kritizirajući čovjeka koji ju je upravo odabrao za svoju sukandidatkinju. U konačnici je snažno podržala Bidena, a u javnosti je prepoznata kao glasna zagovornica rasne jednakosti nakon smrti Georgea Floyda.

Harris će biti prva crnkinja i prva osoba indijskog porijekla nominirana za tako visoku poziciju u SAD-u od strane neke od vodećih stranaka.
Biden je potvrdio da je Harris njegov izbor u SMS poruci i emailu odaslanom na adrese svojih pristalica.

- Ovdje Joe Biden. Imam veliku vijest: Odabrao sam Kamalu Harris za svoju potpredsjedničku kandidatkinju. Zajedno s vama pobijedit ćemo Trumpa, stoji u poruci.

Očekuje se da će tijekom srijede Biden i Harris imati prvo zajedničko javno obraćanje.