fbpx JUTRO U CAZINU: Osvanulo novih 20-ak cm snijega, većina puteva očišćeni i prohodni

JUTRO U CAZINU: Osvanulo novih 20-ak cm snijega, većina puteva očišćeni i prohodni

Home

JUTRO U CAZINU: Osvanulo novih 20-ak cm snijega, većina puteva očišćeni i prohodni


Nakon snježne noći gdje je u Cazina napadalo novih 20-ak cm snježnog pokrivača, tokom jutra stanje u saobraćaju je većinom normalno, te kako raspolažemo s informacijama na terenu, zimske službe su tokom noći bile na nivou zadatka.

Saobraćajnice u gradskim zonama su po običaju zadovoljavajuće očišćene, dok su i ostali putevi u našem Gradu su redovno obilazile zimske službe te nema zastoja u saobraćaju.

Stanje na cestama 13. 02. 2018. u 07 : 10 sati

Zbog novih padavina i zasniježenog kolovoza, jutros se sporije saobraća na većini puteva u BiH. Posebno izdvajamo  dionice koje prolaze preko planinskih prevoja. Na putnim pravcima: Bugojno-Kupres, Travnik-Donji Vakuf, Bihać-Bosanski Petrovac i Bihać-Izačić, obavezna je upotreba lanaca za teretna motorna vozila. 

Sporije se saobraća i na putnim pravcima: Sarajevo-Tuzla, Mokro-Rogatica, Sokolac-Vlasenica, Trnovo-Foča, Tuzla-Bijeljina, Glamoč-Mrkonjić Grad, Bugojno-Novi Travnik i Bugojno-Prozor. Ekipe putnih službi su na terenu i intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno, tako da su svi putevi prohodni. Magla smanjuje vidljivost na dionicama Bihać-Cazin i Bihać-Bosanski Petrovac-Drvar. 

Na putevima u južnim krajevima naše zemlje kolovoz je pretežno mokar. Zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu u planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.  Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Cazin.NET

Cazin

Cazin

Cazin

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 13/02/2018 - 07:28

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top