JUTROS MI JE GUZA PROCVJETALA

Home

JUTROS MI JE GUZA PROCVJETALA


Živimo u zemlji specifične verbalne komunikcije,u kojoj se za nešto što te i nije baš briga, kaže boli me k…. (muškarci, naravno) ili boli me guzica (što je upotrebljivo za oba spola).Za prvi slučaj i nema nekog lijeka,jer nije u pitanju neka bolest ili bolno stanje,iako može biti veoma bolno.Više je to odraz naše kulture i „kulturnog naslijeđa“,ali ovo drugo je već ozbiljan pokazatelj da nešto nije uredu.Jer guza boli ako se na njoj puno besposleno sjedi ili u drugom slučaju ako nas neko beskrupulozno već duži niz godina guzi.

PIŠE: KENAN ALAGIĆ 037

I onda skontam da je kod nas nažalost stanje vrlo alarmantno,jer su u pitanju i jedno i drugo.Dok nas godinama guze,mi sjedimo i govorimo kako ne možemo ništa,jer nas boli k….Pa, mislim.Malo koji narod na svijetu bi trpio tolika bolna stanja odjednom, a da ništa ne „liječi“.Doduše nisu ni sve guze iste.Neke dok malo potapšu,odmah zaborave sve što im se dešavalo prije.

Postoje i drugi slučajevi.Kod nas imaju i guze na određenom položaju (naravno ne sexualnom).To su najpoželjnije guze,iako ne najveće.Jer ne moraju biti najveće da bi pružile dovoljno komocije svima koji se žele uvući i njih.I uglavnom su muške,pa me žalosti činjenica da živim u zemlji u kojoj je ženska guza sve manje cijenjena,jer nema perpektivu.Muška je u modi,ona je tražena.Donekle me ipak tješi što u bilo kom slučaju da pokažeš interes za mušku guzu nazovu te pederom !

Bilo da si baš peder ili bi se samo malo „bezazleno uvukao“.

Što se sjedenja tiče,belaj je skoro isti.Jer dugogodišnjim sjedenjem postaje se laka meta.Zapamtite:Guza koja dugo miruje na jednom mjestu,laka je meta svima.Pogotovo ako miruje 20-tak godina.

Dolaze nam izbori i izborne kampanje.Još jedna prilika da ih prodrmamo.Ali ne na izbornim igrankama,već da ustanemo i kažemo :Tuđu neću svoju ne dam !

Neka mi ne zamjere oni koji čitaju.Sve guze iz ove priče su poptpuni izmišljene i nemaju nikakvu vezu sa stvarnošću.Osim moje koja je uz još koji milion sličnih u ovoj zemlji,podnijela teret demokratizacije društva i boljeg života.

Objavio: Sat, 03/12/2011 - 23:56

Facebook komentari

Back to top