Kijametski dan više nije daleko

Home

Kijametski dan više nije daleko


Nad čitavom planetom Zemlja, nadvili su se tamni oblaci. Susret  svjetske političke elite u Kopenhagenu, koji je ocijenjen kao veliki fijasko, jasno je pokazao da je imperijalizam i gramzivost najvećih svjetskih sila, predvođenih sa SAD, uzročnik sadašnje situacije, ali i to da se ove zemlje ne žele odreći svojih privilegija i da bi ”spašavale” kuglu zemaljsku samo na račun drugih. Predsjednici Siromašnih zemalja ili onih u razvoju predvođeni Bolivijskim liderom Evom Moralesom, više su pristajali među mnogobrojne demonstrante, koje je policija nemilosrdno tukla pendrecima, nego u ”Bela centar”, gdje su svi sa zebnjom čekali na dogovor između Kine i SAD, iako je svaki ozbiljniji analitičar znao da ga neće biti. Najviše se vremena potrošilo na konstatacijama šta će biti u budućnosti, ako se ne smanje emisije štetnih plinova, a malo ko se bavio uzrocima, koji sud o toga doveli. Puno se govorilo o novcu, kojeg na izgled najviše nudi SAD, jer je to njima njalakše, oni ga jednostavno odštampaju koliko hoće, bez ikakvog pokrića i samo puste u opticaj. Utvrđeno je da zemlji u vidu klimatskih promjena prijeti asteroid, koji će nas pogoditi polovinom stoljeća, ali se svjetska politička elita nije mogla dogovoriti ko će platiti ”ispaljivanje rakete” koja bi ga na vrijeme zaustavila. Ništa čudno, jer su svi političari zapadnih sila  očito na ta mjesta došli zahvaljujući novcima i moći najvećih zagađivača. Sad moraju štititi njihove interese, u čemu ih predvodi nobelovac Barack Hussein Obama.

Piše : Muhamed Mahmutović

Predstavnika naše domovine nije bilo ni među političarima koji su se dogovarali ni među demonstrantima. Većina ih se zabavila izbornim aktivnostima i očuvanju svojih fotelja u naredne četiri godine, jer je za njih sredina stoljeća jako daleko, znaju da do tada neće moći biti na vlasti,(priroda če se za to pobrinuti), a kad oni ne budu na vlasti, neka bude potop!!! Tako razmišlja velika većina političara iz naše zemlje, a dok su oni takvi perspektivu za lagodan život ima i nekoliko hiljada međunarodnih zvaničnika, koji sa njima funkcioniraju po principu spojenih posuda. Ne mislim ovdje povući znak jednakosti izmedju Dodika i recimo našega Silajdžića, ali jednake štete imamo od obojice. Dodik uporno ruši BiH, po nacrtima iz zloglasne SANU, uz asistenciju Rusa, a Silajdžić se bori da sačuva ministra Heću i njegovu rasprodaju prirodnih bogatstava, kako bi se još barem na kratko kupio socijalni mir i ostalo na vlasti, duže od velikog rivala Sulejmana Tihića. Suljo, vlada svojom partijom čvrstom rukom, kao pravi Titov pionir, uvodi povjereništva u opštinske odbore, pa i kantonalne, ponekad se dogovara sa Dodikom i Čovićem, ponekad ne dogovara, ali sa Silajdžićem, nikad!

¤¤¤¤

Prije tačno dvadeset godina, na sam blagdan Božića, svijet je mislio da mu predstoji ljepša budućnost. Tad je pripadnik elitne  garde ”Sekuritate”,Dorin- Marian Cirlan, izvršio smrtnu presudu nad jednim od posljednjih komunističkih diktatora Nikolajem Čaušeskim. Suđenje i egzekucija je bila farsa, kakvu je Čaušesku provodio tri desetljeća, nad svojim narodom. Njegovo mjesto je zauzeo malo poznati aparatčik Iliesku, koji sličnim metodama vlada i danas, ali je Evropa zažmirila na oba oka i pozvala Rumuniju u svoj kršćanski klub i ta zemlja koja je od tada bez rata izgubila četiri milona stanovnika ipak nekako kuburi u bogatoj familiji. Ostaci komunizma, ideologije koja je svijet koštala preko stotinu miliona života, u našoj domovini su vidljiviji nego u Rumuniji, a imamo i falinku koju nam EU nemože oprostiti, jer islamske vjeroispovjesti. Doista je bilo tužno ovih dana pratiti cirkus u Kopenhagenu, sa kojim se poklopila godišnjica pada komunizma, a državi Srbiji ,koja je prije samo petnaestak godina izvršila genocid nad Bošnjacim,jednim evropskim narodom, ukinut vizni režim! Poklopila se tu još i hidžretska nova godina, kojoj se većina muslimana svijeta nije mogla ni posvetiti kako treba, jer su uglavnom još uvjek u Hidžri, pa i zabrana izgradnje munara u ”demokratskoj” Švicarskoj!

¤¤¤¤

Ako uza sve gore pobrojano dodamo aktuelna dešavanja u vezi novog virusa iz životinjskog carstava Svjetske zdravstvene organizacije(SZO), kojeg su nazvali svinjska gripa. Prema dosadašnjim podacima ove organizacije koju kao i sve ostalo financiraju najbogatije židovske porodice Rotshild i Rokfeler, do sada je virus uzrokovao samo  5000 smrtnih žrtava. Virus obične gripe uzrokuje u prosjeku 500 000 smrtnih žrtava, ali je za ovoga progalšena pandemija, kako bi kompanija Baxster i druge koje su prozivele vakcinu mogle da je prodaju i proizvedu milone bolesnika u svijetu, koje će dalje trebati ”liječiti”. Teorija da bi SZO, mogao postati svjetska vlada, jer bi uvođenjem pandemija petog ili šestog stepena, imale pod svojom kontrolom vlade, vojske i policije mnogih zemalja, izgleda naučnofantastična, ali vrlo moguća. Da se pandemijom može vladati, skužio je ovih dana ukrajinski predsjednik Juščenko, gdje se pred skore izbore odjednom pojavila kuga!?! On je to iskoristio da odgodi izbore, uvede vanredno stanje u mnogo dijelova zemlje, dok ne smisli kako će ostati na vlasti. Možda bi u tome uspjeli već sa ovim virusom proizvedenim u istim laboratorijama, koje su patentirale vakcinu (vec 2006!!!), ali su podcijenili moć interneta, koji nema glavnog urednika, da ga se podkupi ili natjera da piše po željama moćnika. Svijetom se brzo raširila vijest o negativnom djelovanju vakcine, u kojoj po prvi put ubrizgavaju u čovjeka živi virus(!?!), pa se na primjer  od  velike većine Njemaca koji su se željeli cijepiti na pocetku ”pandemije”, danas želi cijepiti samo 13 procenata.

Objavio: Pet, 02/12/2011 - 15:55

Facebook komentari

Back to top