Klizav kolovoz i odroni, vozači obratite pažnju

321
Evo šta vam danas donosimo vezano za Veliku Kladušu

Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće teku prema planu.  JKUP “Komunalije” d.o.o. od danas kreće sa akcijom prikupljanja krupnog otpada. Prikupljanje otpada danas je planirano u ovim ulicama:  ulice lijevo i desno od ulice Ibrahima Mržljaka, od Robne kuće do granice, ulica Đure Pucara Starog sa svim sporednim ulicama: Kulište, Prvog maja, prof. Josipa Baća, Tuk, Nepeke, Križ, Trnovi, Šiljkovača, Šmrekovac, Dabravine, Trn, Begluk, kao i ulica Ive Marinkovića sa sporednim ulicama. Potrebno je krupni otpad pripremiti uz putnu komunikaciju. Kontakt telefon 037/831-206. Kako je najavljeno, u sklopu ove akcije neće se odvoziti građevinski otpad i auto gume.

Isporuka pitke vode na području općine Velika Kladuša je uredna, kažu nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o.

Kako saznajemo, elektronapajanje je stabilno. Za danas nema najavljenih radova na elektroenergetskim objektima.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 56 pacijenata, a stanje jednog pacijenta zahtijevalo je upućivanje u Kantonalnu bolnicu Bihać. Dežurni doktori bili su Aida Dedić i Mustafa Hodžić.

Covid ambulanta nema evidentiranih pacijenata tokom proteklog vikenda.

U protekla 24h jednom je narušen javni red i mir. Krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda nema prijavljenih Policijskoj stanici Velika Kladuša.

Vatrogasci su imali mirna protekla 24h, rekao nam je dežurni Kapić.

Vrijeme iftara u Velikoj Kladuši za 24. dan mjeseca ramazana je u 20:00h.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 25. april:

Kolovoz je jutros pretežno mokar ili vlažan, a vozače upozoravamo i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Zbog radova na redovnom održavanju tunela Oštrik i Vukov Gaj, večeras od 19 sati do 06 sati ujutro, za saobraćaj će biti zatvorena dionica autoputa A-1 Sarajevo sjever-Butile (u smjeru Sarajevo sjever-Butile).

U tunelu Crnaja, na putu Konjic-Jablanica, do daljnjeg neće biti noćnih obustava saobraćaja. Kroz tunel se saobraća jednom trakom, naizmjenično.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Povodom vjerskog praznika Vaskrsa večeras do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji entiteta Republika Srpska.

Danas će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22°C.

Prije podne će biti nestabilnije, uz povremene pljuskove, u drugom dijelu dana očekuje se poboljšanje vremenskih prilika i razvedravanje, usljed čega će se djelimično reducirati tegobe kod osjetljivih osoba. Moguće su povremene, blaže reakcije na promjenu u vidu glavobolje, dekoncentracije, umora. Opća slika dodatno će se popraviti sa noćnim satima.