KO SDA USK: Šepić ili ima apsolutnu amneziju ili je politički licemjer

Home

KO SDA USK: Šepić ili ima apsolutnu amneziju ili je politički licemjer

Kantonalni odbor SDA Unsko-sanskog kantona reagirao je na tekst objavljen pod naslovom "Krajišnicima obećavaju aerodrome, a oni mole za pristojne puteve u BiH"  u kojem, kako su naveli, po ko zna koji put Senad Šepić vodi glavnu riječ.

Šepić je između ostalog kazao da su “za Krajinu važne sve investicije, jer ih u osnovi od ove vlasti nema, ali najveći prioritet je putna infrastruktura i bolja povezanost sa Sarajevom i ostatkom Bosne i Hercegovine”.

Sada već historijska politička ličnost, Senad Šepić, svjestan zasićenosti javnog prostora glorifikacijom njegova imena, po ko zna koji put koristi Krajinu i Krajišnike skrivajući pokušaj političke promocije iza naslova i ovih dana top teme na USK, Aerodroma Golubić u Bihaću. Svjestan je Senad, da bez top tema nema top čitanost, budući da se njegov tzv. Pokret za Evropu stopio s desetinama drugih njemu sličnih revolucionarnih pokreta koji su poput brzo napuhanog balona, još brže “pucali” – naveli su u saopćenju.

Budući da je i sam bio član SDA više od dvije decenije, jako dobro poznaje činjenicu da je upravo stavljanje pojedinca poput Šepića u kontekst sa SDA jedini način da javnost BiH razmotri i kategoriše rad, djelovanje ili izjavu istog. Nakon isključenja, Šepić se više ne može koristiti medijskom popularnošću SDA, pa primjenjuje jednostavnu taktiku neargumentovanog kritikovanja i medijskog spinovanja, sa samo jednim ciljem – promocija samog sebe. Taktika kojom manipuliše bh. javnost, već je godinama ranije isprobavana od strane “proeuropskog” i “prodemokratskog” Šepića koji sebi nameće isključivi eksluzivitet pregovarača na europskom putu BiH, sa ciljem skretanja pažnje međunarodne zajednice na njegovo političko djelovanje – navodi se u saopćenju KO SDA USK.

Kažu da ljudi tumače svijet u svjetlu onog što već znaju ili možda onog što oni sami jesu? Ne tako rijetko, Šepić pokušava da prikaže SDA i njene lidere kao stranku i pojedince “velikih riječi i obećanja, a skromnih ili nikakvih djela i rezultata”. U početku čitajući njegov komentar pojedinac se zamisli, pa čak i povede njegovim riječima, ali se brzo vrati u realnost i prisjeti svega onoga što je u 15 godina aktivnog političkog djelovanja bio Senad Šepić, a lista je dosta duga: bivši Predsjednik Asocijacije mladih SDA BiH, bivši Direktor Političke Akademije, bivši zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta F BiH u dva navrata, zamjenik ministra civilnih poslova BiH, član Predstavničkog doma Parlamentarne skupšine BiH, po zanimanju Historičar – navode iz KO SDA USK.

Iako politički evidentno aktivan i odgovoran, te u vrhu državne i SDA vlasti, Šepić je politiku odlučio voditi riječima, a ne djelima, pa mu cjelokupan politički rad stane u formu njegovog srednjeg imena – Senad “INICIJATIVA” Šepić. Javnost je već naučila da bez osiguranog plana i sredstava za razvoj inicijative ona ostaje mrtvo slovo na papiru, jer predlagač bi osim brojnih želja i prijedloga, trebao i predstaviti način na koji će ta inicijativa biti sprovedena. Iščitavajući brojne inicijative Šepića, na web stranici Parlamenta BiH smo pronašli samo jednu od onih koje najbolje oslikavaju rad i angažman Senada Šepića kroz političko djelovanje – naveli su iz KO SDA USK i pri tome priložili tu inicijativu.

Iako konstantno prisutan na političkim edukacijama, europski Senad Šepić, često zaboravlja zadatke i obaveze proistekle iz državnih funkcija koje je obnašao. U definiciji zakonodavnog sistema BiH, oba parlamenta u kojima je Šepić obnašao funkciju poslanika, nose naziv predstavnički. Iskoristivši funkciju i njemu pogodnu stranačku strukturu, Šepić se lansira u vrh Stranke demokratske akcije, te koristeći stranačku pripadnost, poziciju na listi i mladost, zadobija povjerenje Krajišnika, te postaje narodni poslanik. Politički neobrazovan, Šepić trajno mijenja adresu stanovanja, uvjeren da se u predstavničkom domu (Federacije BiH ili Parlamenta BiH) može biti u ime Krajišnika, čak i ako osim telefonski o stanju u Krajini čuješ ili vidiš putem tv. programa. Cazinska čaršija je brujala o njegovom postupku, ali je očito predizborni populizam i demagogija davao rezultat. Vodio se Šepić takvom politikom, trajno zadovoljan što se ne mora češće voziti spomenutim lošim pristupnim cestama, pa je vjerovatno to i razlog što po pitanju putne infrastrukture na USK nije poduzeo ništa više od već poznate inicijative – naveli su iz KO SDA USK.

Iako je Zakonom o akcizama, USK trebao biti tretiran sa preko 100 miliona KM, usmjerenih na niz novih i proširenje postojećih putnih pravaca, Senad Šepić odlučno ostaje opozicija SDA kroz djelovanje u Parlamentu BiH. Ipak, citirajući Šepićeve riječi objavljene u njegovom zadnjem medijskom istupu vezanom za Krajinu, javnost možda i dobija najbolji pokazatelj razloga Šepićevog protiv Zakonu o akcizama: “Vezano za posljednja obećanja u Bihaću i najavu izdvajanja za aerodrom, tempom kakvim su počeli i dinamikom izdvajanja koju su najavili, trebalo bi više od deset godina da se taj aerodrom stavi u funkciju. Tada neće biti ni Izetbegovića, niti mnogih od nas aktuelnih!” Populist Šepić, u bojazni da njegov fotografski tim neće biti u mogućnosti da kamerom uhvati Šepićev “prebačeni” sako, na novoizgrađenoj bihaćkoj pisti ili krajiškoj cesti, odlučuje blokirati infrastrukturni razvoj ovog kraja, te udružen sa još jednim predstavnikom Krajišnika u Parlamentu BiH ruši Zakon o akcizama, koji svakako ne bi imao trenutno djelovanje po pitanju “AKTUELNIH” u koje očito spada i sam Šepić. Direktno onemogućuje SDA u izvršavanja datih obećanja, zaboravljajući kako je građanima USK 2014. godine baš u ime te iste SDA obećao sve što danas naziva pukim lažima – naveli su iz KO SDA USK.

U ime tzv. europskog puta, pozivamo Vas Senade Šepiću da prije svega završite/započnete sa bosanskim/krajiškim putevima, jer od europskih smo još daleko, a za Vas jedno pitanje: “Putovali ste u Sarajevo autobusom kao student, a put je trajao?” Ukoliko se ne sjećate, skoro sedam sati. Budući da ste 15 godina jedan od najodgovornijih i najviše pozicioniranih Krajišnika u političkom svijetu, znate li koliko taj put danas traje? Isto sedam sati. Prema tome, Senade Šepiću vaših 15 godina političkog djelovanja nije uspjelo skratiti put do Sarajeva ni za 15 minuta. Oko aerodroma se ne sikirajte, pa on se i pravi zbog Vas! – naveli su iz KO SDA USK.

U moru putnih troškova nastalih kroz Vaše profesionalne obaveze, račun za gorivo i autoput do Bihaća, ispod svake je časti za “lidera” poput Vas. Nisu Senade za Vas ceste, navikli ste Vi na aerodrome i piste, pa smo u čast Vama i Vašem političkom djelovanju odlučili izgraditi moderni aerodrom sa popratnim sadržajem. Budući da ste ostali bez SDA ljudske infrastrukture, pa o stanju u Krajini sve teže saznajete koristeći usluge BH Telecoma, direktnim letom Sarajevo – Bihać – Sarajevo imat ćete mogućnost obići Krajinu i Krajišnike kojima se dičite u jednom danu. Senade dugo si u Sarajevu, pa si očito zaboravio: “Kad dodeš u goste, ponesi milošte!”, navodi se u saopćenju KO SDA USK.

Tagovi
Topic
Objavljeno: Tue, 29/08/2017 - 18:49

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top