Komšić: Branili smo naš grad i našu zemlju i opet ćemo ako zatreba

komsic

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je poruku u povodu 6. aprila, Dana grada Sarajeva, i obilježavanja 75. godišnjice oslobođenja grada od fašističke okupacije.

- Ovaj simboličan datum za naš grad Sarajevo ove godine obilježavamo u drugačijim uvjetima. Ovaj datum simbolizira otpor i pobjedu pa sam uvjeren da ćemo i ovu situaciju u kojoj se sad nalazimo, prevazići, a borbu protiv nevidljivog neprijatelja, također, dobiti. Sve ono što nam se dešavalo, uspjeli smo prevazići zajedno. Prevazići ćemo i sve buduće izazove zajedno. Branili smo naš grad i našu zemlju više puta i to ćemo raditi uvijek ako zatreba - poručio je Komšić. 

  • Komšić:  Zajedništvo prenositi na buduće generacije - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

    Komšić: Zajedništvo prenositi na buduće generacijeFOTO: AVAZ

Dodao je kako je ovaj historijski datum, "od velikog značaja za naš grad, ne smijemo nikada zaboraviti i, bez obzira na to s čime se suočavamo, uvijek trebamo imati na umu našu opredijeljenost za borbu protiv fašizma, težeći miru i slobodi". 

- Zajedništvo je ono što trebamo nastaviti njegovati i prenositi na buduće generacije - naveo je Komšić te dodao:

- Svim građankama i građanima čestitam 6. april, Dan grada Sarajeva, sa porukom da, kao i svi građani širom Bosne i Hercegovine, ostanu kod kuće kako bi zaštitili sebe i svoje sugrađane. Kao društvo, uvijek smo se ponašali odgovorno, što trebamo nastaviti i dalje za dobrobit svih nas - zaključio je član Predsjedništva BiH.