Koronavirus u hrvatskom susjedstvu. Dvoje umrlo, 29 zaraženo u Italiji

udarna vijest
OD POSLJEDICA koronavirusa u Italiji je preminula još jedna osoba. Kako javljaju talijanski mediji, radi se o ženi.

Raste broj zaraženih

Broj zaraženih je s jutrošnjih 16 porastao na 29

Broj zaraženih koronavirusom u Italiji je sada porastao na 29 osoba. Svi su stanovnici regija Lombardije i Veneta. 

Najnovija zaražena osoba ima 67 godina i iz Veneta je. 

U međuvremenu je stanje prvog zaraženog 38-godišnjaka postalo stabilno, javlja RAI. Čeka se njegovo daljnje poboljšanje kako bi ga se prebacilo u posebnu jedinicu za liječenje koronavirusa u Milanu. 

U Italiju stigli Talijani s japanskog kruzera

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U Italiju su se vratili i Talijani s kruzera Diamond Princess. Njih je 19 te su prebačeni u poseban centar u kojemu će biti u karanteni. 

“Proveli smo sve mjere opreza. Moramo ih nastaviti motriti i biti spremni na svaku situaciju”, rekao je premijer Giuseppe Conte.

Broj zarežanih u Kini pada

Kina je izvijestila o oštrom padu broja novih smrti i novih oboljelih od koronavirusa, dok se epidemija širi u drugim zemljama, poput Južne Koreje, Irana i Italije.

Kineska središnja banka predviđa ograničeni kratkoročni ekonomski utjecaj epidemije i kaže da je zemlja sigurna u to da će pobijediti u borbi protiv koronavirusa.

Kopnena Kina u petak je imala 397 novopotvrđenih slučaja zaraze koronavirusom, znatno manje od 889 dan ranije, a velika većina ih je u epicentru pokrajine Hubei, objavila je nacionalna komisija za zdravstvo. Hubei je objavio 106 novih smrti od kojih je 90 u Wuhanu.

Novi slučajevi zaraze, njih 31, prijavljeni su u ostatku zemlje, a to je najmanji broj zaraženih otkad je komisija počela prikupljati podatke širom zemlje od 20. siječnja i oštro je pao s obzirom na 258 novih slučajeva zaraze dan prije.

Međutim, broj nastavlja rasti u drugim područjima, a zaraza se pogoršava u Južnoj Koreji, Italiji i Iranu te Libanonu, zbog čega Svjetska zdravstvena organizacija upozorava da postaje sve teže zauzdati međunarodno širenje koronavirusa.

Izvor: