Krivično djelo, požar, dvije saobraćajne nesreće u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije.

 

-Vatrogasci su jednom izlazili na teren, a radilo se o zapaljenju trave kod azila za pse. Intervencija je trajala kratko, od 10.20h do 10.35h, rekao nam je dežurni Delanović.

-Službenici Policijske stanice bilježe jedno krivično djelo, kao i dvije saobraćajne nezgode. U jednoj od nezgoda jedno lice je lakše povrijeđeno.

-51 pacijent zatražio je pomoć Hitne službe Doma zdravlja. Stanje dvoje pacijenata zahtijevalo je upućivanje na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Abdullah Fazlić i Dinko Keserović.

-Isporuka električne energije ovog petka je stabilna. Nema najavljenih radova na elektroenergetskim objektima.

-Isporuka pitke vode domaćinstvima je uredna, informišu iz JKP Vodovod i kanalizacija“.

-Udruženje „Sutra je novi dan“ Velika Kladuša danas sa početkom u 10h organizira kolačijadu za člana udruženja Fikreta Kendića koji se nekoliko godina bori sa karcinomom. Dragi sugrađani, svi vi koji ste u mogućnosti da donirate novac, dođite pred Robnu kuću i kupovinom kolača svi zajedno pomozimo da se novac prikupi.

-U organizaciji Moto kluba „El Fuego“ Velika Kladuša danas i sutra biće održani 5. moto susreti. 5. motosusreti se održavaju na lokalitetu kod Gradske sportske dvorane. Defile bajkera ulicama Velike Kladuše planiran je za subotu, 22. juna od 19:00h.

-Federalni hidrometeorološki zavod je, kao upozorenje na visoke temperature zraka, za petak 21. jun izdao crveno upozorenje za šire područje Bosne i Hercegovine. Crveni meteoalarm na snazi će biti od 11 do 18 sati zbog najavljenih dnevnih temperatura koje će se kretati u intervalima od 35 do čak 40 stepeni Celzijusa.

Iako je za nama sedmica sa izrazito visokim temperaturama zraka, čak i za ovo doba godine, upravo najtopliji će biti petak koji prijeti lokalnim obaranjem rekorda u pogledu najviših temperatura izmjerenih u junu mjesecu, javljaju meteorolozi sa BHMeteo.ba. Vrijeme će danas biti pretežno sunčano, uz umjeren dnevni razvoj naoblake rijetko je moguć kakav kratkotrajni pljusak.

Subota će također biti topla, ali nas već od nedjelje očekuje “popuštanje vreline” u svim krajevima BiH, osim na krajnjem jugu zemlje.

-Danas u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 40°C.

-Biometeorološke prilike će biti nepovoljne širom zemlje. Danas je u Bosni i Hercegovini na snazi crveni meteoalarm povodom ekstremno visokih temperatura zraka, stoga savjetujemo reduciranje aktivnosti tokom dana te oprez pri direkznom izlaganju UV zračenju. Poseban oprez savjetujemo hroničnim bolesnicima, naročito onima sa srčanim i respiratornim bolestima. Zbog nedostatka svježine tokom noćnih sati, mogući su problemi sa snom.

 

Stanje na putevima:

-Meteorolozi su za danas uključili narandžasti meteo alarm, zbog najavljenih izrazito visokih temperatura. Zbog toga, molimo i vozače da u najtoplijem dijelu dana, ukoliko je to moguće, ne voze na dužim relacijama. Ukoliko ipak morate, pravite češće pauze i unosite u organizam dovoljne količine vode. Budite maksimalno oprezni i skoncentrisani na vožnju. Izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise. Tokom dana, a posebno u poslijepodnevnim satima, očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, naročito na dionicama prema jugu zemlje.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

 

FOTO