Madrid: Zaštitnici prava životinja demonstrirali goli u Madridu

Home

Madrid: Zaštitnici prava životinja demonstrirali goli u Madridu


 

MADRID - Stotinjak militantnih članova organizacija za zaštitu prava životinja demonstrirali su u nedjelju goli na jednom trgu u centru Madrida kako bi osudili ubijanje životinja radi izrade odjeće od krzna. Muškarci i žene, tijela obojenog crvenom bojom, ležali su na tlu okrenuti jedni prema drugim.

Iako je bio sunčan dan, na Španskom trgu se nije moglo izdržati više od pola sata jer je temperatura iznosila 8 stepeni.

"Želimo da potrošači postanu svjesni strašne patnje koju ova okrutna i nehumana industrija zadaje životinjama", izjavio je Sergio Garcia Torres, glasnogovornik španskog ogranka organizacije AnimaNaturalis, koja je organizirala demonstracije.

"Dok postoji toliko zamjenskih rješenja za materijal za odjeću, bilo da je to pamuk, lan, mikrofiber, nema smisla upotrebljavati kožu životinja da bi se proizvela odjeća koja se može i drugačije izraditi", kazao je Torres. 

Svake godine, više od šest miliona životinja, među kojim su lisice, vizoni, medvjedi, risovi, uzgaja se u zatvorenim prostorima kako bi se dobilo krzno, navodi organizacija AnimaNaturalis.

Španija, Grčka, Njemačka i Italija su glavne zemlje za izradu krzna.

Sedmu godinu zaredom AnimaNaturalis organizira demonstracije u Španiji radi osude industrije krzna.

 

(Vijesti.ba/Fena)

 

Objavio: Pon, 05/12/2011 - 00:40

Facebook komentari

Back to top