Maestralni Ronaldo donio preokret i pobjedu Manchester Unitedu protiv Arsenala

Cristiano Ronaldo
Nogometaši Manchester Uniteda su pobijedili Arsenal u derbiju 14. kola engleskog Premiershipa rezultatom 3:2.

Arsenal je bolje otvorio susret, a poveo je u 13. minuti pogotkom Emilea Smith Rowea o kojem će se još dugo pričati s obzirom da je golman Uniteda David De Gea bio povrijeđen i ležao je na travnjaku tokom te akcije. Sudija Martin Atkinson je bio neodlučan, a njegove kolege iz VAR sobe su presudile da je pogodak regularan.
Fred, koji je povrijedio De Geu prilikom prvog gola, se iskupio za to i u 44. minuti je asistirao Bruni Fernandesu koji je "špicem" pogodio sa šest metara za 1:1.

U 52. minuti United je poveo. Nakon kontranapada Marcus Rashford je prošao po desnoj strani i poslao loptu do Cristiana Ronalda koji šutira iz prve i pogađa za 2:1. To je Portugalcu bio 800. pogodak u karijeri.
Samo tri minute kasnije sličnu akciju na drugoj strani su odigrali Gabriel Martinelli i Martin Odegaard, a mladi Norvežanin je matirao De Geu za 2:2.

Da tri boda ostanu na Old Traffordu pobrinuo se večeras posebno inspirisani Ronaldo. Sudija Atkinson je uz konsultaciju kolega iz VAR sobe dosudio penal nakon prekršaja Odegaarda nad Fredom, a Ronaldo je šutirao penal silovito po sredini gola i pogodio za konačnih 3:2.
Ovo je bila posljednja utakmica Michaela Carricka na klupi Uniteda kao privremeno rješenje, te će u nedjelju u duelu protiv Crystal Palacea Crvene đavole s klupe voditi Ralf Rangnick koji je večeras bio na tribinama Old Trafforda.

Manchester United - Arsenal 3:2 (Fernandes 44', Ronaldo 52', penal 70' - Smith Rowe 13', Odegaard 54')