Malu školu crtanja i slikanja u Bihaću pohadja veliki broj djevojčica i prave sjajne stvari

c

U Bihaću je otvorena Druga kolektivna izložba Škole za crtanje i slikanje za djecu „ List“ iz Bihaća. Ljubiteljima likovne umjetnosti svojim radovima predstavilo se 29 djevojčica uzrasta od 8 do 14 godina. Prva ovakva izložba priređena je prošle godine u augustu…

Malu školu crtanja i slikanja za djevojčice, koja je osnovana u maju prošle godine, trenutno pohađa 29 djevojčica. Rade u dvije grupe i već su prošle godine imale zapažen uspjeh na prvoj kolektivnoj izložbi. Ovoga puta predstavile su se sa po svoja dva rada.

Erna Šehić je na papir prenijela  svoju ljubav prema gradu i rijeci Uni.

Teme i motivi su šaroliki, što samu izložbu čini zanimljivijom.

Učenica Klara Anušić svoje emocije pretočila je u prekrasne slike svoga psa i omiljene pjevačice. Inesa Balić Kličić, likovna umjetnica i voditeljica škole, ističe da su djevojčice, iako uzrasta od 8 do 14 godina, pokazale izuzetne vještine.

Tokom ljeta planirana još jedna izložba, treća po redu, tako da će učenice za vrijeme raspusta pripremiti zanimljiva djela, ističe Inesa Balić Kličić. Inače pored slikanja, polaznice škole na ovaj način  uspostavljaju i divna prijateljstva.