MEGA SPEKTAKL U CAZINU: Enduro utrka The Race of Pain

Home

MEGA SPEKTAKL U CAZINU: Enduro utrka The Race of Pain


U Cazinu će se 14. i 15.10 2017. godine po drugi put održati enduro trka koja je dobila naziv The Race of Pain, gdje sam naziv govori kakve je težina staza. Start staze je u izletištu Stovrela, gdje će biti postavljene umjetne prepreke kako bi gledaoci mogli vidjeti neke vještine ovih majstora na dva kotača.

Nakon prošlogodišnjeg izdanja, koje je dobilo sve nabolje epitete, od organizacije, konfiguracije staze, dočeka gostiju od strane Cazinjana, ove godine sama utrka je podignuta na daleko veći nivo.

Za sve je potrebna sveobuhvatna organizacije, jer činjenica da u Cazin dolazi preko 150 enduro vozača, od toga preko 90% iz zemalja širom Evrope, podatak je koji govori koliko je ovo zahtjevan projekt. Čelni ljudi Moto kluba MX-Enduro ne kriju zadovoljstvo što su mnogobrojni enduro vozači širom Evrope prepoznali utrku The Race of Pain te pokazali iznimno interesovanje za nastupom na istoj.

Ovaj neviđeni spektakl na našim prostorima održat će se u dane vikenda 14. i 15. oktobra gdje će u subotu biti vožene kvalifikacije, dok je za nedjelju predviđena glavna trka. Kako bi na vrijeme zauzeli najbolje pozicije za praćenje spektakla, organizator savjetuje sve gledaoce da se pojave ranije u Stovrelima, oko 9:00, a samo takmičenje započinje od 10:00.

Povodom održavanja ovog moto spektakla u Cazinu razgovarali smo s jednim od glavnih organizatora, Bracom Hadžićem, koji nam je dao više informacija o enduro utrci The Race of Pain, ko nam sve dolazi u Cazin, te kakve su reakcije nakon prošlogodišnje utrke. Više pogledajte na videu.

Cazin.NET

Race

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 06/10/2017 - 21:42

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top