Mijatovićeva poruka svim građanima BiH : Dodik dovodi 100.000 kozaka iz Rusije, a Bakir i Čović... - Vi i dalje štitite samo svoju g****u

Foto: Facebook
Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, večeras je na svom Facebook profilu objavio zanimljiv komentar na aktuelnu političku situaciju u našoj zemlji.

On je, u svom obraćanju, kazao kako se trenutno nalazimo u posljednjoj fazi delirijuma. Ističe da su prijetnje ratom, vrijeđanje i omalovažavanje postale okvir u kojem se budi svaki građanin BiH.

Smatra da će to tako biti sve dok građani podržavaju "svoje", te je poručio da niko nema pravo da se ljuti na Europu i svijet, jer oni ne biraju vlast za nas.

Mijatovićevu objavu ovim putem prenosimo u cijelosti:

- Poslije dvije i po decenije preživljavanja, ušli smo posljednjih par mjeseci u fazu delirijuma. Rat, mržnja, prijetnje, vrijeđanje, omalovažavanje…. postali su okvir u kome se budi i liježe svaki čovjek u BiH.Dodik nam dovodi 100.000 kozaka iz Rusije da nas brane od nas, Bakir dovodi 100.000 mudžahedina da nas brane od nas, a Čović dovodi 100.000 Pavelića tj. Milanovića da nas brane od nas.

Paralelno sa tim kada pričam sa ljudima širom zemlje što glasaju za ovakve politike, što podržavaju ono što ne valja, kažu moram zbog posla, bojim se, neću da se zamjeram. Do sada sam negdje i razumio, svako se bori za sebe za svoju porodicu, ali više ne želim da razumijem!

I dalje podržavajte samo “svoje” i dalje štitite samo svoju g****u i vaše poslove, ostaćete i bez njih, ispratićete i preostalu djecu iz ove zemlje, onda možete u prazne škole, crkve, katedrale, džamije, bolnice, vlade, skupštine….

Dragi moji građani nije do Dragana, Bakira i Mile, do vas je brate mili, sve dok podržavate takve politike ili možda kineske kopije istih, odlaziće vam komšije, rođaci, djeca, prijatelji, ali bez brige “vaši” lideri će vas braniti sa kozacima, mudžahedinima i “pavelićima-milanovićima”.

I nemojte se ljutiti na svijet i Europu, pa ne mogu oni da izaberu na izborima, vi birate “vašu” vlast, zaključio je Mijatović.